Verkeersbesluit instellen eenrichtingverkeer ventweg Ravelijnsingel-Oostsingel Woerden

Logo Woerden

Nummer: 19i.03078

 

 

Burgermeester en wethouders van Woerden,

 

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

 

 

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 1 september 2013 is gemandateerd aan de verkeerskundig beleidsadviseur van het team realisatie en beheer;

 

Overwegende dat:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens.

 

Uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;

 

 

Is het gewenst om:

Eenrichtingverkeer in te stellen op de ventweg langs de Ravelijnsingel (tegenover het Westdampark), uitgezonderd bromfietsers en fietsers.

 

 

Motivering

Het parkeren in het Westdampark is opgeheven. Het parkeren wordt deels aan de overzijde van het park, op de ventweg langs de Ravelijnsingel, gecompenseerd in de vorm van langsparkeerplaatsen. In verband met het bestaande eenrichtingverkeer op de Ravelijnsingel is het wenselijk om ook op de ventweg eenrichtingverkeer in te stellen. De rijrichting op de ventweg is van de Ravelijnsingel (ter hoogte van de achterzijde van de Nieuwstraat 23) en de Ravelijnsingel (ter hoogte van de achterzijde van de Nieuwstraat 1), tegenover de ingang van het Westdampark. (Brom)fietsers kunnen de ventweg in twee richtingen berijden. De bestaande parkeerverbodszone op de ventweg blijft in stand.

 

Belangenafweging

Het instellen van eenrichtingverkeer op de ventweg zorgt voor een heldere en logische verkeers- en parkeersituatie. Dit bevordert de verkeersveiligheid ter plaatse.

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Het advies over dit besluit is positief.

 

 

 

B E S L U I T E N:

 

het instellen van eenrichtingverkeer op de ventweg tussen de Ravelijnsingel (ter hoogte van de achterzijde van de Nieuwstraat 23) en de Ravelijnsingel (ter hoogte van de achterzijde van de Nieuwstraat 1) door het plaatsen van de borden model C2 en C3 van Bijlage 1 van het RVV 1990 alsmede de onderborden OB54 (uitgezonder bromfietsers en fietsers);

de in dit besluit genoemde verkeerstekens te plaatsen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening.

 

 

 

 

 

 

 

Woerden, 5 december 2019

Namens burgemeester en wethouders van Woerden,

M. Bouwman

Beleidsadviseur Verkeer

Team Realisatie en beheer

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 45, 3440 AA te Woerden. Tevens kan de indiener van een bezwaarschrift gedurende dezelfde termijn de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht verzoeken om een voorlopige voorziening.

Naar boven