Ontwerpbestemmingsplan ‘Indoor Sportcentrum’

Logo Leiden

 

Burgemeester en wethouders van Leiden maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, bekend dat voor een ieder ter inzage liggen:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Indoor Sportcentrum’ (NL.IMRO.0546.BP00152-0201);

- het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Realisatie Indoor Sportcentrum’.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Indoor Sportcentrum’ maakt de bouw van een Indoor Sportcentrum mogelijk, ter vervanging van de huidige Vijf Meihal en 3 Octoberhal. Het sportcentrum zal bestaan uit een topsporthal en een breedtesporthal. Tevens wordt voorzien in (multifunctionele) ruimtes ten behoeve van verenigingen en/of onderwijs, een fysiotherapiepraktijk en ondersteunende horeca gelegenheid.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt die belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van het plan is uitgevoerd, blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan in de verdere procedure van het bestemmingsplan worden volstaan met de uitkomst van de vormvrije m.e.r.-beoordeling.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen van vrijdag 29 november 2019 t/m donderdag 9 januari 2020 ter inzage. Een digitale versie van de stukken is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden: www.leiden.nl/bestemmingsplannen. Een papieren versie van de stukken kan worden ingezien tot en met vrijdag 3 januari in het stadhuis (Stadhuisplein 1) en het Stadsbouwhuis (Langegracht 72); vanaf maandag 6 januari: in het nieuwe Stadskantoor, naast station Leiden Centraal, aan de kant van het LUMC (Bargelaan 190), geopend maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur, op donderdag ook van 17.00-20.00 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur.

Inloopavond

De gemeente Leiden organiseert op dinsdag 10 december 2019 van 18.30 uur tot en met 20.00 uur een inloopavond in Topaz Zuydtwijck (Aaltje Noordewierlaan 50). Vertegenwoordigers van de gemeente zijn dan aanwezig om zowel het project als de ruimtelijke procedure toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

Beroep ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer Z/19/1459931 en onderwerp ‘zienswijze bestemmingsplan ‘Indoor Sportcentrum’. Een digitale zienswijze indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u eerst een afspraak te maken via tel. 14 071 (Leiden, keuze 3).

Beroep m.e.r. beoordelingsbesluit

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen ingebracht worden als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerpbestemmingsplan.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan kunt u inwinnen bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven