Kennisgeving Chw bestemmingsplan Stad Appingedam – Schoolcampus (ontwerp)

Logo Appingedam

 

Publicatiedatum 28 november 2019

 

Staatscourant, Gemeenteblad, De Eemsbode en publicatiekast

Burgemeester en wethouders van Appingedam maken bekend dat het volgende ontwerp bestemmingsplan met ingang van 21 november 2019 tot en met 1 januari 2020 voor een ieder voor inspraak ter inzage ligt: ontwerp CHW Bestemmingsplan Stad Appingedam - Schoolcampus.

 

Waarom een CHW bestemmingsplan Stad Appingedam

In Appingedam is als gevolg van de gaswinning in de provincie Groningen, sinds enige tijd sprake van aardbevingsproblematiek. Als gevolg hiervan is het noodzakelijk dat gebouwen aardbevingsbestendig gebouwd worden. Veel van de huidige gebouwen in Appingedam zijn echter niet aardbevingsbestendig, waardoor deze of versterkt, ofwel gesloopt en opnieuw gebouwd moeten worden. Dit geldt ook voor de onderwijsgebouwen in Appingedam. Voor de ontwikkeling van de nieuwe campus dient een nieuw bestemmingsplan te worden opgesteld.

 

Wat is een CHW Bestemmingsplan Stad Appingedam

De gemeente Appingedam kiest ervoor om, in plaats van een 'gewoon' bestemmingsplan, een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte op te stellen. Chw staat voor Crisis en herstelwet. Deze wet maakt het onder andere mogelijk om nu alvast te experimenteren met de mogelijkheden van de nieuwe Omgevingswet die volgens de huidige planning in 2021 in werking treedt. De Omgevingswet gaat de Wet ruimtelijke ordening en nog een groot aantal andere wetten vervangen. Door deze samenvoeging van wetten krijgen plannen die worden opgesteld volgens de Omgevingswet, een bredere reikwijdte. Het gaat niet meer enkel om een ‘goede ruimtelijke ordening’ maar over een ‘veilige en gezonde fysieke leefomgeving’.

Vooruitlopend op het in werking treden van de nieuwe Omgevingswet kunnen ook nu al, op basis van de Crisis en herstelwet, bestemmingsplannen worden gemaakt met een dergelijke ‘verbrede reikwijdte’. Het CHW Bestemmingsplan Stad Appingedam - Schoolcampus is zo’n plan. Zo zijn bijvoorbeeld regels opgenomen uit de gemeentelijke verordeningen en andere regels die betrekking hebben tot de fysieke leefomgeving.

 

Plangebied

Het betreft de locatie van het verpleeghuis Solwerd in het noordoosten van de stedelijke kern van Appingedam. Daarnaast worden ook de huidige locaties van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum en SDO de Delta meegenomen in het plangebied.

 

Inzage

U kunt het ontwerp bestemmingsplan CHW Bestemmingsplan Stad Appingedam – Schoolcampus op het Stadskantoor aan de Wilhelminaweg 14 te Appingedam. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen. Een volledig digitale versie van het ontwerp bestemmingsplan, met planidentificatienummer NL.IMRO.0003.CAMPUS-ON01 is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reactie

Een ieder kan tot en met 8 januari 2020 een reactie geven op het ter inzage gelegde ontwerp CHW Bestemmingsplan Stad Appingedam - Schoolcampus. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 9900 AA, Appingedam. Of stuur uw reactie naar: info@appingedam.nl.

Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling beleid via telefoonnummer 14 0596.

Een reactie dient minimaal voorzien te zijn van uw naam en adres.

 

Naar boven