Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Enschedesestraat 215 en Hazenweg ongenummerd’

Logo Haaksbergen

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend:

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van dinsdag 19 november 2019 besloten het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Enschedesestraat 215 en Hazenweg ongenummerd ‘ ter inzage te leggen. Het plan omvat het slopen van de woning, het verwijderen van alle verhardingen en het landschappelijk inpassen van de locatie aan de Enschedesestraat 215. Ter plaatse van de Hazenweg ongenummerd wordt een nieuwe woning van maximaal 750 m3 met bijgebouw van maximaal 150 m2 gerealiseerd. Eveneens wordt de locatie aan de Hazenweg ongenummerd landschappelijk ingepast.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0158.BP1166-0001.

De geluidsbelasting ten gevolge van wegverkeerslawaai van de N18 is voor de nieuwe woning hoger dan de voorkeursgrenswaarde. In verband hiermee zijn burgemeester en wethouders van Haaksbergen op grond van de Wet geluidhinder, in relatie tot het bestemmingsplan, voornemens te besluiten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Enschedesestraat 215 en Hazenweg ongenummerd’ inclusief bijbehorende bijlagen ligt met ingang van vrijdag 29 november 2019 tot en met donderdag 9 januari 2020 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

Het plan met de bijbehorende stukken is tevens in digitale vorm te raadplegen via onze website www.haaksbergen.nl → Bestemmingsplannen → Buitengebied → Ontwerp → Bestemmingsplan ‘Buitengebied Haaksbergen, partiële herziening Enschedesestraat 215 en Hazenweg ongenummerd’. Hier vindt u tevens een rechtstreekse link naar ruimtelijkeplannen.nl (landelijke voorziening).

Tijdens de terinzagetermijn kan eenieder reageren. Uw zienswijze kunt u indienen bij de gemeenteraad, Postbus 102, 7480 AC Haaksbergen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, Thorben Scholten, telefoonnummer (053) 573 45 67.

Tevens ligt met ingang van deze termijn het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage. De termijn voor het indienen van zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is gelijk aan de termijn van het onderhavige bestemmingsplan.

 

Haaksbergen, donderdag 28 november 2019

burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

 

mr. drs. R.G. Welten, burgemeester

M.E. Kragting-de Groot, secretaris

Naar boven