Provincie Overijssel, Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2018/2019 gewijzigd vastgesteld.

Logo Overijssel

Kennisgeving

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel, maken bekend dat:

Provinciale Staten van Overijssel in hun vergadering van 13 november 2019 de Actualisatie Omgevingsvisie Overijssel 2018/2019 gewijzigd hebben vastgesteld. De aanpassingen van de Omgevingsvisie die met de Actualisatie 2018/2019 zijn doorgevoerd, treden in werking op 1 december 2019.

De Omgevingsvisie is het centrale provinciale beleidsplan voor de fysieke leefomgeving van Overijssel.

Met de vaststelling van de Actualisatie 2018/2019 is de Omgevingsvisie weer bij de tijd gebracht. Aanpassing was nodig omdat er in de afgelopen tijd beleidsbeslissingen zijn genomen door Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten die nog een doorvertaling moesten krijgen in de Omgevingsvisie. Ook zijn er in deze actualisatieronde omissies hersteld die na de vaststelling van de Revisie Omgevingsvisie in 2017 zijn ontdekt.

De Actualisatie 2018/2019 is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter visie heeft gelegen. Aanleiding daarvoor zijn zienswijzen die op het ontwerp zijn ingediend. Er zijn ook enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Verder hebben Provinciale Staten met een amendement de tekst van de Omgevingsvisie gewijzigd op het onderdeel weidevogelgebieden. De Omgevingsvisie Overijssel is naar de eisen in de artikelen 1.2.1. tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgesteld en in die vorm te raadplegen.

De vastgestelde Omgevingsvisie is gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.9923.phVisie006-va01.

Ook is het geactualiseerde Overijsselse omgevingsbeleid te vinden op www.omgevingsvisie.nl.

Vragen, opmerkingen of goede ideeën over het Overijsselse omgevingsbeleid? Neem contact op met de provincie Overijssel via omgevingsvisie@overijssel.nl.

Naar boven