Vaststelling bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 1e herziening en gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 2e herziening, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 7 november 2019 de bestemmingsplannen Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 1e en 2e herziening vastgesteld, de 2e herziening is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.

 

Bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 1e en 2e herziening betreffen de adressen Geldersekade 48 (1e  herziening) en Oudekerksplein 2, 16, 28, 34, 36, 38. Enge Kerksteeg 1 en Oudezijds Voorburgwal 68 (2e  herziening).  Met de bestemmingsplannen zal het huidige gebruik van de panden als raamprostitutiebedrijf formeel worden vastgelegd.

Het plangebied bestaat in geval van de 1e herziening uit de footprint van het gebouw Geldersekade 48. In geval van de 2e herziening bestaat het plangebied uit een achttal deelgebieden, waarbij elk deelgebied de footprint van een van de betrokken panden op en rond het Oudekerksplein beslaat.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 1e herziening  en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 2e herziening liggen met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 28 november 2019, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken, op het volgende adres:

 

 

Het vastgestelde bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 1e herziening en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Herbestemmen Raambordelen Binnenstad 2e herziening met de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatienummers (ID) zijn respectievelijk NL.IMRO.0363.A1902BPSTD-VG01 en NL.IMRO.0363.A1903BPSTD-VG01

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 30 november 2019 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplanherzieningen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Amsterdam, 27 november 2019

burgemeester en wethouders,

 

Femke Halsema

burgemeester

 

Peter Teesink

secretaris

Naar boven