Instellen inhaalverbod Kanaalweg-Oost te Geertruidenberg

Logo Geertruidenberg

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Ondergetekende, handelend namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, daartoe gemachtigd middels het van kracht zijnde mandaatbesluit.

 

Overwegende:

De Kanaalweg-Oost en Kanaalweg-West zijn beide gebiedsontsluitingswegen buiten de bebouwde kom. De maximum snelheid is 80 km/uur. De wegen zijn voorzien van aanliggende fietspaden. Uit verkeersmetingen is gebleken dat er regelmatig te snel wordt gereden en ingehaald. Om dergelijke gevaarlijke manoeuvres te voorkomen is een inhaalverbod wenselijk. Dit komt de verkeersveiligheid te goede. Het inhaalverbod kan worden ingesteld door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep op het wegdek. De Kanaalweg-Oost ligt in de gemeente Geertruidenberg en in overleg met desbetreffende gemeente is onderhavige verkeersbesluit tevens van toepassing op de Kanaalweg-Oost.

Het treffen van een verkeersmaatregel is een normale maatschappelijke ontwikkeling waarmee een ieder kan worden geconfronteerd en waarvan de nadelige gevolgen in beginsel voor rekening van betrokkenen behoren te blijven.

 

De in dit besluit genoemde maatregel wordt genomen op basis van artikel 2 van de WVW 1994 voor het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

De onder ‘besluiten’ genoemde (delen van) wegen liggen buiten de bebouwde kom van de kern Geertruidenberg en zijn in eigendom, beheer en onderhoud bij de gemeente Geertruidenberg. Met uitzondering van de Kanaalweg-West, deze is in eigendom, beheer en onderhoud bij de gemeente Drimmelen.

 

Gehoord

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistricten Hart van Brabant en de Baronie van de Regio-Eenheid Zeeland, West-Brabant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raamsdonksveer, 22-11-2019

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Geertruidenberg,

namens dezen,

T. Jonkers

Medewerker verkeer

Cluster Buitenruimte

Besluit

Het instellen van een inhaalverbod op de Kanaalweg-West en Kanaalweg-Oost tussen de Tuinbouwweg (gemeente Drimmelen) en Amerweg (gemeente Geertruidenberg) door het aanbrengen van een dubbele doorgetrokken asstreep op het wegdek zoals bedoeld in artikel 76 lid 1 van het RVV 1990.

 

Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘instellen inhaalverbod’ met tekeningnummer 20102-19-687-BP-E.

 

 

Rechtsvoorzieningen:

Tegen dit besluit kunt u op grond van artikel 8:1 en 7:1 Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet dan worden ingediend binnen zes weken na de dag van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet.

Een bezwaarschrift moet tenminste bevatten:

handtekening;

naam en adres van de indiener;

dagtekening;

aanduiding of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

grond(en) van het bezwaar (motivering).

 

Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunt u op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kunt u sturen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda (telefoon 088-3611553, fax 088-3610284) of via http//loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening nodig (DigiD). Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien u binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift indient. U bent griffierecht verschuldigd. De griffier van de Rechtbank kan u informeren over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

 

 

 

 

Naar boven