Aanwijzen en inrichten van twee parkeerplaatsen ten behoeve van een oplaadpunt voor elektrische motorvoertuigen aan de David Tenierslaan

Logo Veenendaal

 

 

2019.1566436

 

Burgemeester en wethouders van Veenendaal

 

Op grond van het bepaalde in artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 is het nemen van een verkeersbesluit verplicht in de volgende gevallen:

 

- 1. De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

- 2. Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

Op grond van het bepaalde in artikel 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 juncto artikel 12 BABW worden verkeersbesluiten genomen door het college van burgemeester en wethouders.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg geweest met de politie. Het politierapport is in de bijlagen opgenomen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

- De gemeente Veenendaal participeert in de Regio FoodValley. De Regio Food Valley heeft afspraken gemaakt over verbetering van de luchtkwaliteit in de regio; deze afspraken zijn vastgelegd in het NSL- programma (Nationaal Samenwerkings- programma Luchtkwaliteit);

- Door de Regio FoodValley en andere regio’s in de Provincie Gelderland en Overijssel is aan het bedrijf Ecotap een gezamenlijke concessie verleend, welke op aanvraag van elektrisch rijders laadpalen in de openbare ruimte plaatst;

- Elektrische auto’s stoten geen CO2 en NO2 uit en zijn daarmee minder schadelijk voor de gezondheid, het milieu en het klimaat;

- Het is noodzakelijk dat er op openbare locaties mogelijkheden aanwezig zijn om elektrische voertuigen op te laden;

- De aanvrager voldoet aan de in de concessieovereenkomst opgenomen voorwaarden om in aanmerking te komen van een openbaar oplaadobject;

- de parkeerplaatsen bij de laadpalen mogen uitsluitend gebruikt worden  door ladende elektrische voertuigen (in eerste instantie 1 parkeerplaats   per laadpaal, naar behoefte uit te breiden naar 2 parkeerplaatsen per  laadpaal;

-  De locatie is gebaseerd op de volgende criteria: maximaal ca. 250 meter loopafstand tot aanvrager, zichtbaarheid, bruikbaarheid voor andere gebruikers, geen belemmering voor verkeer en niet direct voor ramen of deuren.

 

BESLUIT

Op de David Tenierslaan, gelegen tegenover nummer 8, een tweetal parkeerplaatsen aan te wijzen, bestemd voor het opladen van elektrische auto’s. Dit wordt aangeduid door het plaatsen van borden model E04 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeersregel 1990, voorzien van een onderbord “uitsluitend voor opladen elektrische auto’s”

 

Dit besluit treedt in werking zodra de laadpaal en de borden zijn aangebracht.

 

Veenendaal 6 december 2019

Namens burgemeester en wethouders,

H.B.L. ter Elst

teamcoördinator Wijk- en Stadsbeheer

Mededelingen

Bezwaarsclausule

Het verkeersbesluit ligt, inclusief tekening, vanaf de datum van deze publicatie gedurende 6 weken ter inzage bij het omgevingsloket van het gemeentehuis. Nadere informatie kan worden verkregen bij het omgevingsloket, telefoon (0318) 538 538.

Bezwaarclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na publicatiedatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is;

- de reden waarom u bezwaar instelt.

U kunt ook digitaal het bezwaarschrift indienen via een webformulier op de gemeente-website. Dit formulier kunt u vinden via www.veenendaal.nl → bestuur en organisatie → inspraak en meedenken → bezwaar en beroep. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor Postbus 16005, 3500 DA te Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over bezwaarmogelijkheden? Via de website www.rijksoverheid.nl is de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" te downloaden. U kunt deze ook telefonisch aanvragen op 0318-538538. 

Naar boven