Voornemen verkeersbesluit Stationsweg (rotonde De Draak)

Logo 's-Hertogenbosch

De Drakenfontein wordt het komende jaar gerestaureerd. Het rijksmonument op het Stationsplein wordt volledig verwijderd, gerestaureerd en opnieuw opgebouwd. Daarnaast wordt een nieuwe technische installatie voor de fontein aangelegd.

De werkzaamheden aan de Drakenfontein voeren we in fases uit:

Fase 1: Van 2 maart tot 18 juli 2020 verwijderen we de gehele fontein. In deze periode verleggen we ook kabels en leidingen onder het plein ten behoeve van de technische installaties.

Fase 2: Van 18 jul 2020 tot 22 februari 2021 is het Stationsplein weer volledig bereikbaar voor het verkeer. In deze periode werken we wel aan de fontein, maar op een andere locatie.

Fase 3: Van 22 februari tot 8 mei 2021 bouwen we de fontein weer op.

Voor de werkzaamheden die plaatsvinden op het Stationsplein moet een deel van de rotonde worden afgesloten ten behoeve van het bouwterrein (werkruimte, opslag). Als gevolg hiervan wordt in fase 1 en 3 een aantal rijrichtingen afgesloten voor het gemotoriseerde- én het fietsverkeer.

 

De volgende rijrichtingen worden voor het gemotoriseerde verkeer afgesloten:

  • Vanuit de Stationsweg rechtdoor richting Stationsplein en rechtsaf (behalve voor bestemmingsverkeer) richting de oostelijke parallelweg Koninginnenlaan,

  • Vanaf de westelijke parallelweg Koninginnenlaan linksaf richting de Stationsweg,

  • Vanaf het Stationsplein rechtdoor richting de Stationsweg en linksaf richting de Koninginnenlaan

  • Vanaf de oostelijke parallelweg van de Oranje Nassaulaan linksaf richting het Stationsplein en rechtdoor richting de oostelijke parallelweg Koninginnenlaan.

 

Voor het gemotoriseerde verkeer worden omleidingsroutes via de Halvemaanstraat – Havensingel en Capucijnenlaantje – Van der Does de Willeboissingel aangegeven.

 

Voor het (brom)fietsverkeer komt de fietsstrook op de rotonde ter hoogte van de Stationsstraat te vervallen. Fietsverkeer kan hier wel als voetganger de weg vervolgen. Het gaat hier om fietsers vanaf het Stationsplein en vanaf de oostelijke parallelweg van de Oranje Nassaulaan naar de Koninginnenlaan.

 

Tervisielegging voornemen verkeersbesluit

Het voornemen verkeersbesluit ligt voor iedereen vanaf maandag 25 november 2019 tot en met maandag 9 december 2019 ter inzage in het Stadskantoor.

Belanghebbenden kunnen binnen deze periode hun gemotiveerde en ondertekende zienswijze richten aan het hoofd van de afdeling Leefomgeving, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch.

Voor inhoudelijke vragen mailt u met de heer Bongers van de afdeling Leefomgeving via leefomgeving@s-hertogenbosch.nl

 

Naar boven