Gemeente Leiden - Bestuurlijke lus Bestemmingsplan Binnenstad

Logo Leiden

 

Op 17 oktober 2019 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan Binnenstad (NL.IMRO.0546.BP00073-0303) opnieuw vastgesteld. Het besluit volgt uit de uitspraak (bestuurlijke lus) van 24 juli 2019 met nummer 201709037/1/R3 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 28 september 2017.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft met die uitspraak de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het op 28 september 2017 vastgestelde plan. Deze hebben betrekking op het bedrijfsvaartuig dat naast Blauwpoortshaven 7 ligt.

Inzage

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 22 november 2019 tot en met 2 januari 2020 voor de duur van zes weken ter inzage.

Een digitale versie van het ontwerp is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

In het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72) kan een papieren versie van het ontwerp worden ingezien.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 28 september 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan Binnenstad hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun beroep betrekking heeft op de ongewijzigd gebleven planonderdelen.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Dit tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven