Vaststelling bestemmingsplan ‘Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan’

Logo Meppel

Burgemeester en wethouders van Meppel maken bekend dat de gemeenteraad op 31 januari 2019 het bestemmingsplan ‘Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan’ ongewijzigd heeft vastgesteld op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

 

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan’ wordt de realisatie van vervangende nieuwbouw van 8 koop- en 46 sociale huurwoningen aan ’t Oevertje, Julianastraat en Burgemeester Weimalaan te Nijeveen mogelijk gemaakt.

 

Het plangebied

Globaal wordt het plangebied begrensd door de Molenweg aan de oostzijde en de woningen aan de Burg. Van Veenlaan aan de westzijde. Daarnaast liggen er ook een aantal kavels aan de Julianastraat en de Burgemeester Weimalaan.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 7 februari 2019 gedurende zes weken (tot en met 20 maart 2019) voor een ieder ter inzage in het Stadhuis, Grote Oever 26 te Meppel. Actuele openingstijden vindt u op onze website. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien: www.meppel.nl/bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie ‘ NL.IMRO.0119.OevertjeEO-BPC1

 

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Nijeveen - Julianastraat, 't Oevertje en Burgemeester Weimalaan’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden:

• die tijdig, op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

• die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Meppel, 6 februari 2019

Burgemeester en Wethouders van Meppel

Naar boven