Vastgesteld bestemmingsplan Hegstraat 36 - Oelemarkt 11, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 21 november gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 1 januari 2020, bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Hegstraat 36 – Oelemarkt 11’ met bijbehorende toelichting en vastgestelde raadsbesluit.

 

Dit plan is op 13 november 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te vinden op www.weert.nl/openingstijden.

 

Het betreft de bekendmaking op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen).

 

Ligging plangebied en strekking bestemmingsplan ‘Hegstraat 36 – Oelemarkt 11’

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van twee separate restaurants op de locatie Hegstraat 36 respectievelijk Oelemarkt 11 en het laten vervallen van de functie ‘discotheek’.  

 

Raadplegen.

Het bestemmingsplan, met inbegrip van bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar via de websites www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is 'NL.IMRO.0988.BPHegstr36Oelema11-VA01' van de gemeente Weert.

Het bestemmingsplan kan, met inbegrip van de bijbehorende stukken, analoog (op papier) worden ingezien bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101.

 

Beroepsmogelijkheden

Tegen het besluit van de raad van 13 november 2019 tot vaststelling van het bestemmingsplan kan schriftelijk beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerp bestemmingsplan geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl onder Ruimtelijke ordeningskamer. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure. U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

 

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken (dus tot en met 2 januari 2020). De termijn vangt aan met ingang van de dag na de datum van de terinzagelegging van dit besluit (dus in dit geval op 22 november 2019).

 

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet op.

 

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan  in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake een bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het betreffende bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Weert, 20 november 2019

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

 

M.J.M. Meertens

gemeentesecretaris

 

A.A.M.M Heijmans

burgemeester

 

Naar boven