Ontwerp omgevingsvergunning Woongebieden 2019, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 21 november 2019 gedurende 6 weken, dat wil zeggen tot en met 1 januari 2020, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Woongebieden 2019’ met bijbehorende toelichting. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Het voorliggende ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van de bestemmingsplannen ‘Weert-Noord en Graswinkel 2010’ en ‘Woongebieden 2014’ en een aantal kleinere bestemmingsplannen. Het in de Structuurvisie Weert 2025 vastgelegde beleid is verwerkt in dit bestemmingsplan. Zo komen onbenutte indirecte bouwmogelijkheden voor woningen (binnenplanse afwijkingen en wijzigingsbevoegdheden) te vervallen. Ook komen directe bouwmogelijkheden op gronden van de gemeente te vervallen of wordt het maximum aantal te bouwen woningen verminderd. Verder wordt op een aantal plaatsen, waar detailhandel, horeca of dienstverlening is toegestaan binnen de bestemming Wonen, maar waar geen of andere functies aanwezig zijn, de aanduiding van de verbeelding verwijderd dan wel omgezet in een passende aanduiding, afhankelijk van de feitelijke situatie. Verder wordt de bestemming in een aantal situaties afgestemd op de feitelijke situatie.  

Enkele ontwikkelingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan:

  • Boshoverweg 51 – Vrakkerstraat: transformatie pand Boshoverweg 51 in 4 appartementen en realiseren bouwkavel aan Vrakkerstraat naast 26.

  • Boshoverweg 59: uitbreiding parkeerplaats en winkelcentrum.

  • Heerlijkheidlaan 2: sloop 1 woning, bouw 6 Tiny Houses voor specifieke doelgroep.

  • Sportstraat: 6 woningen.

 

Afbakening plangebied

Het plangebied omvat de woonwijken in de stad Weert, te weten Boshoven (incl. Centrum-Noord), Hushoven, Molenakker, Fatima, Heiligenbuurt, Biest, Groenewoud, Leuken, Rond de Kazerne, Keent, Moesel en Graswinkel.

 

Raadplegen, indienen zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan met het ontwerp raadsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via: www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPWoongebieden2019-ON01.

 

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (21 november 2019 tot en met 1 januari 2019) kunnen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 221 of 575 232. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerp bestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Woongebieden 2019’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

  

Weert, 20 november 2019

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

M.J.M. Meertens

gemeentesecretaris

 

A.A.M.M Heijmans

burgemeester

Naar boven