Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rosa Manusstraat 3’ Culemborg

Logo Culemborg

Het college van burgemeester en wethouders van Culemborg maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c Wet geluidhinder bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Rosa Manusstraat 3 en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder Rosa Manusstraat gedurende zes weken, van 21 november 2019 tot en met 2 januari 2020, ter inzage liggen.

Het bestemmingsplan Rosa Manusstraat 3 maakt dat de voormalige Oranje Nassauschool aan de Rosa Manusstraat kan worden vervangen door 17 nieuwbouw-appartementen. Voor deze locatie is een akoestisch onderzoek naar het railverkeerslawaai en wegverkeerslawaai uitgevoerd. Het college is voornemens om voor deze woningen een hogere grenswaarde Wet Geluidhinder vast te stellen.

In beginsel mag de geluidsbelasting op de gevels van geluidsgevoelige bestemmingen (waaronder woningen) niet hoger zijn dan 55 dB, de zogenaamde voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders kunnen, in bepaalde gevallen en voorwaarden, hogere waarden (max. 68 dB bij railverkeer) toestaan dan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB.

Voor het nieuwbouwplan aan de Rosa Manusstraat 3 is er sprake van een geluidsbelasting ter plaatse tussen de voorkeursgrenswaarde en de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting. De te hoge geluidsbelasting is alleen toelaatbaar na een afwegingsproces. Dit afwegingsproces heeft vorm gekregen in de procedure hogere grenswaarde voor geluid.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met de bijbehorende stukken liggen voor iedereen ter inzage in het gemeentekantoor van Culemborg, Ridderstraat 250. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website (www.culemborg.nl/bestemmingsplannen ) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl) met planidentificatienummer: NL.IMRO.0216. NL.IMRO.0216.BPRosamanusstr3-ON01.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan heeft eenieder de mogelijkheid schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) zienswijzen naar voren te brengen bij de gemeenteraad van de gemeente Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met een medewerker stadsontwikkeling van het team Regie en Projecten, bereikbaar onder telefoonnummer 0345 – 477 700. U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wet geluidhinder is eenieder bevoegd schriftelijk of mondeling (tijdens kantooruren) zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen of nadere informatie kunt u telefonisch een afspraak maken met een medewerker stadsontwikkeling van het team Regie en Projecten, bereikbaar onder telefoonnummer 0345 – 477 700. U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen.

Culemborg, 20 november 2019

Burgemeester en wethouders van gemeente Culemborg

Naar boven