Voornemen voorbereiding bestemmingsplan Drostenburg-Dubbelink Venserpolder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor de vrije kavels Drostenburg en Dubbelink in de wijk Venserpolder.

Het plangebied betreft de woningen die zijn gerealiseerd op 40 vrije kavels in de noordzone Drostenburg en op 20 vrije kavels in de zuidzone Dubbelink. De kavels in de noordzone Drostenburg worden begrensd door de Dostojevskisingel aan de noordzijde, de Dolingadreef aan de westzijde, het Frissensteinpad aan de oostzijde en aan de zuidzijde door het scholen- en voorzieningencluster aan de Drostenburg. De kavels in de zuidzone Dubbelink worden zowel aan noord-, west- als zuidzijde begrensd door de Dubbelink en aan de oostzijde door de George Sandstraat.

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan heeft als doel om de huidige bouwhoogte van de woningen  uit het bestemmingsplan Venserpolder in te perken  en/of aan te passen aan de randvoorwaarden uit het vastgestelde Programma en Ontwerp Drostenburg-Dubbelink en de kavelpaspoorten.

Het betreft hier uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen. Zodra een ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. In die periode wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Zodra die procedure start zal een nieuwe publicatie plaatsvinden.

Amsterdam, 20 november 2019

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven