Bekendmaking m.e.r.-beoordelingsbesluit brandweerkazerne

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken, gelet op artikel 7.17 van de Wet Milieubeheer, bekend dat zij op 12 november 2019 hebben besloten geen Milieu Effect Rapportage op te stellen ten behoeve van de planvorming omtrent de brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan te Papendrecht.

 

Ingevolge het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage moet de realisatie van een brandweerkazerne worden aangemerkt als een stedelijke ontwikkeling. Dit heeft tot gevolg dat moet worden beoordeeld of voor de voorgenomen activiteit een Milieu Effect Rapport (MER) moet worden opgesteld.

In de toelichting van het ontwerp bestemmingsplan is uiteengezet dat geen belangrijke nadelen voor het milieu zijn te verwachten als gevolg van de realisatie van de brandweerkazerne. Dit wordt ondersteund door diverse onderzoeken die ten grondslag liggen aan deze conclusie.

 

Het collegebesluit en de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan 'Brandweerkazerne Papendrecht' liggen met  ingang van 21 november 2019 tot en met 2 januari 2020  ter inzage op de leestafel in het gemeentehuis, Markt 22 te Papendrecht. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien en gedownload.

 

Rechtsbescherming

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbeslissing, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep openstaat tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. U kunt uw reactie omtrent het beoordelingsbesluit kenbaar maken in het kader van de procedure van het uiteindelijke besluit.

 

Papendrecht, 20 november 2019

College van burgemeester en wethouders van Papendrecht,

Namens deze:

R. van Netten, secretaris

Naar boven