Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen’, Almelo

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen’  (planid: NL.IMRO.0141.00075-BP21)  ter inzage te leggen.

Inhoud plan

Op 20 november 2018 heeft de gemeenteraad het voorbereidingsbesluit ‘wonen in bestemmingsplannen’ voor het gehele grondgebied van de gemeente Almelo vastgesteld. In dat besluit is een verbod opgenomen om het gebruik van gebouwen met een bestemming waarbinnen wonen al dan niet via een functieaanduiding is toegestaan, zodanig te wijzigen dat sprake is van meer dan één huishouden per woning. De vaststelling van een voorbereidingsbesluit is tegelijkertijd een verklaring dat een bestemmingsplan wordt voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen’ is hiertoe voorbereid en wordt ter inzage gelegd.

De vigerende bestemmingsplannen worden niet allemaal individueel gewijzigd, dit gebeurt door middel van een parapluplan. Een parapluplan is een bijzonder bestemmingsplan waarbij in één keer alle bestemmingsplannen op een of meer onderdelen worden aangepast en/of aangevuld. Voor het overige blijven de geldende bestemmingsplannen van kracht.

In dit ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen‘ wordt het verbod op kamerbewoning en woningsplitsing juridisch planologisch verankerd. Met uitzondering van de bestaande adressen zoals opgenomen in bijlage 1 bij de regels, waar kamerbewoning door middel van een aanduiding is geregeld. Daarnaast zijn regels opgenomen voor de oppervlaktemaat van 75m² waaraan nieuw te realiseren woningen dienen te voldoen om een goede woon- en leefkwaliteit én meer woningen in het hogere segment te garanderen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 20 november 2018 tot en met dinsdag 31 december 2019 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening wonen’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘bouwen en wonen’ en dan ‘bestemmingsplan’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies van de eenheid Adviespool, via (0546) 541111.

Naar boven