Voorbereidingsbesluit ''Kerkdriel-Noord 2e fase Paddenstoelenbuurt''

Logo Maasdriel

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat er op basis van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een bestemmingsplan wordt voorbereid, zoals door de gemeenteraad besloten in zijn vergadering van 14 november 2019. Het college is voornemens om voor 1 december 2020 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen voor de woningbouwontwikkeling Kerkdriel-Noord 2e fase Paddenstoelenbuurt. Met het bestemmingsplan zal de voorgenomen woningbouw planologisch-juridisch mogelijk worden gemaakt.

De ontwikkeling van Kerkdriel-Noord 2e fase Paddenstoelenbuurt voorziet voornamelijk in de functie ‘wonen’. Op basis van de op dit moment vigerende bestemmingsplannen zijn ter plaatse van het plangebied of in de directe nabijheid onder andere agrarische functies toegestaan en is in de zuidoosthoek van het plangebied de realisatie van een appartementengebouw planologisch-juridisch mogelijk gemaakt.

Met het voorbereidingsbesluit wil het college voorkomen dat het, tot de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, mogelijk is om met succes een vergunning aan te vragen op basis van het huidige planologisch-juridische regime.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 18 november 2019 en is vanaf dan in te zien op het gemeentehuis. Ook is het besluit raadpleegbaar via de website van de gemeente en onder planidentificatienummer NL.IMRO.0263.VB1200-VG01 op www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen een voorbereidingsbesluit kunt u geen bezwaar of beroep instellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van gemeente Maasdriel.

 

Naar boven