Ontwerpbestemmingsplan “A9 Bullewijk - A2”

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en Wethouders van Ouder-Amstel hebben in hun vergadering van 12 november 2019 het bestemmingsplan “A9 Bullewijk – A2” in ontwerp vastgesteld. De aanleiding van dit bestemmingsplan is het door de voormalige Minister van Infrastructuur en Milieu vastgestelde Tracébesluit “Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere”. Een deel van dit project is gelegen op het grondgebied van Ouder-Amstel. Voor deze gemeente betekent dit de verbreding van de A9 tussen de Rondehoep West en het knooppunt Holendrecht Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het tracédeel tussen De Ronde Hoep en het Knooppunt Holendrecht (A2).

Ter inzagelegging:

In de periode van 21 november 2019 tot en met 2 januari 2020  bestaat de mogelijkheid om kennis te nemen van het ontwerp bestemmingsplan. Het plan ligt dan ter inzage in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 in Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 08.00-17.00 uur, op woensdag van 08.00-19.30 uur en op vrijdag van 08.00-16.00 uur). De stukken zijn ook digitaal beschikbaar via: - ww.ouder-amstel.nl/bestuur/publicatie/bekendmakingen -  www.ruimtelijke plannen.nl (ID: NL.IMRO.0437.BPA9DRHA2-ON01-ON01)

De Wet ruimtelijke ordening biedt de mogelijkheid om zienswijzen bij de raad in te brengen inzake een ontwerpbestemmingsplan. Echter, bij een bestemmingsplan dat ziet op de verwerking van een onherroepelijk Tracébesluit, zoals hier aan de orde, kunnen alleen zienswijzen in behandeling worden genomen die betrekking hebben op onderdelen van het bestemmingsplan die niet in het Tracébesluit zijn vastgelegd. Nu het Tracébesluit in dit bestemmingsplan volledig is overgenomen en er geen onderdelen zijn toegevoegd die niet in het Tracébesluit zijn opgenomen kunnen er in het kader van de bestemmingplanprocedure geen zienswijzen tegen dit ontwerpbestemmingsplan worden ingebracht. Na afloop van de te inzagetermijn zal de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen.

]

Ouder-Amstel, 20 november 2019

Naar boven