Bekendmaking vaststelling Omgevingsvisie Hillegom – Actualisatie 2019

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2019 de Omgevingsvisie Hillegom ‘Heerlijk Hillegom, duurzame (proef)tuin van Holland’ – Actualisatie 2019 gewijzigd heeft vastgesteld. De Omgevingsvisie Hillegom 2030 is door de gemeenteraad ingetrokken.

Evaluatie van de Omgevingsvisie Hillegom 2030

In de Omgevingsvisie Hillegom 2030 ‘Heerlijk Hillegom, duurzame (proef)tuin van Holland’ beschrijven we op hoofdlijnen de koers van Hillegom naar 2030. De Omgevingsvisie is vastgesteld op 22 februari 2018. Bij deze vaststelling is in de geest van de nieuwe Omgevingswet bepaald, dat jaarlijks bekeken wordt of er aanleiding is tot het actualiseren van de Omgevingsvisie. Daardoor is en blijft de Omgevingsvisie voortdurend actueel.

Uit de eerste evaluatie kwamen onder andere de volgende aanpassingen voor de Actualisatie naar boven:

 

  • 1.

    Alle wegen in het buitengebied worden als lint benoemd, met de bijbehorende landschappelijke karakteristieken zoals beschreven in het deelgebied ‘Levendige linten’.

  • 2.

    Het opnemen van de open vensters in de omgevingskaart, zoals deze in de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport Duin- en Bollenstreek 2016 staan.

  • 3.

    Kleine tekstuele aanpassingen en/of aanvullingen. 

    Gewijzigde vaststelling

    Op het ontwerp van de geactualiseerde Omgevingsvisie is een aantal reacties ontvangen. Dat heeft op onderdelen geleid tot kleine tekstuele aanpassingen. Daarnaast is de Omgevingsvisie inhoudelijk gewijzigd vastgesteld, omdat de streefwaarden GPR-Gebouw voor de nieuwbouw van woningen zijn opgenomen, die unaniem zijn aangenomen overeenkomstig de motie Duurzaam Bouwen van 11 juli 2019.

     

    De Omgevingsvisie inzien?

U kunt de Omgevingsvisie inclusief raadsbesluit digitaal raadplegen, via de gemeentelijke websites www.heerlijkhillegom.nl of het landelijke portaal (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0534.OVHil2030herz2019-VA01).

 

Een versie van de Omgevingsvisie op papier kunt u inzien bij de gemeentewinkel in het gemeentehuis, Hoofdstraat 115 te Hillegom.

 

Inwerkingtreding

De Omgevingsvisie Hillegom – Actualisatie 2019 treedt een dag na deze bekendmaking in werking. Tegen het besluit tot vaststelling van de Omgevingsvisie kunt u geen bezwaar maken of beroep instellen.

Naar boven