Ontwerpbestemmingsplan ‘Locatie Ziekenhuisweg 100’

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat op basis van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Ziekenhuisweg 100.

De raad van de gemeente Lelystad heeft bij besluit van 20 november 2018 een voorbereidingsbesluit genomen voor het gebied waarin het huidige ziekenhuis van Lelystad zich bevindt. Het doel van het voorbereidingsbesluit was om de ter plaatse geldende bestemming te heroverwegen en ongewenste ontwikkelingen in het gebied te voorkomen, waarbij behoud van de ziekenhuisfunctie voor Lelystad en regio centraal staat.

Op 9 juli 2019 heeft de gemeenteraad de kaders voor de toekomstige ontwikkeling van het plangebied vastgelegd in een Nota van Uitgangspunten. Deze kaders zijn verwerkt in het voorliggende ontwerpbestemmingsplan. Het (ontwerp)bestemmingsplan is erop gericht om de ziekenhuisfunctie goed te faciliteren voor nu en in de toekomst, waarbij ook zoveel mogelijk wordt ingespeeld op actuele ontwikkelingen op het gebied van zorg.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 21 november 2019 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag gesloten. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer van het ontwerpbestemmingsplan ‘Locatie Ziekenhuisweg 100’ is: NL.IMRO.0995.BP00078-OW01.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzageligging kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven of indien u nadere informatie wenst, kunt u hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 140320 (Team Bestemmingsplannen, de heer J.A. Meijerink).

Lelystad, 20 november 2019.

 

Naar boven