Ontwerpbesluiten Schelpenwinning Waddenzee en Noordzeekustzone, Rijkswaterstaat

Ontgrondingenwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op drie aanvragen om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

Op 2 juli 2019 is een aanvraag voor een besluit, op grond van de Ontgrondingenwet, ontvangen van Visserijbedrijf De Rousant B.V. Lauwerszijl. De aanvraag betreft het winnen van 48.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone.

Voor dezelfde activiteit is tevens op 2 juli 2019 een andere aanvraag binnengekomen. Het betreft hier ook een aanvraag voor het winnen van 48.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone door Testamare Holding B.V. te Yerseke.

Tenslotte is op 18 september 2019 voor deze activiteit de derde aanvraag binnengekomen. Het betreft een aanvraag voor het winnen van 64.000 m3 schelpen per jaar in de Waddenzee en de Noordzeekustzone door Waddenzee B.V. te Harlingen.

Ter inzage legging

De ontwerpvergunning alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 21 november 2019 tot en met 1 januari 2020 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3 te Leeuwarden;

  • Gemeente Harlingen, Voorstraat 35 te Harlingen;

  • Gemeente Den Helder, Drs F. Bijlweg 20 te Den Helder;

  • Gemeente Hollands Kroon, De Verwachting 1 te Anna Paulowna;

  • Gemeente Noardeast-Fryslân, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum;

  • Gemeente Schiermonnikoog, Nieuwestreek 5 te Schiermonnikoog;

  • Gemeente Terschelling, Burg. van Heusdenweg 10a te West-Terschelling;

  • Gemeente Texel, Emmalaan 15 te Den Burg;

  • Gemeente Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland.

Zienswijze(n)

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van Ontgrondingenvergunning voor Schelpenwinning. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Afdeling vergunningverlening, tel: 06 – 15 39 95 02).

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer H.M. Jongsma van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, afdeling Vergunningverlening (tel: 06 – 15 39 95 02).

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Noord-Nederland, M.G. Klaver

Naar boven