Bestemmingsplan Hooiweg - Oppers

Logo Smallingerland

 

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Hooiweg – De Oppers vanaf maandag 18 november 2019 voor een periode van zes weken ter inzage ligt.

 

Doel van het plan

Met het bestemmingsplan wordt op het braakliggende terrein aan de noordzijde van de Hooiweg, ten zuiden van De Oppers, veertien rijwoningen, verdeeld over twee blokken van zeven woningen planologisch mogelijk gemaakt.

Dit is echter niet mogelijk op basis van de huidige bestemming 'Wonen - Wooncentrum', zoals geregeld in het bestemmingsplan De Bouwen. Hier zijn uitsluitend bijzondere woonvormen toegestaan. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch toch te kunnen regelen, is het opstellen van een nieuw juridisch kader noodzakelijk. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet hierin.

 

Bekijken

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage:

• In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met NL.IMRO.0090.BP2019SBO012-0301.

 

Reageren

Gedurende de reactietermijn van 18 november 2019 tot en met 29 december 2019 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: Het college van burgemeester en wethouders van Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten, of door een e-mail te sturen aan: gemeente@smallingerland.nl. Een zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam/handtekening en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze. Voor meer informatie over het bestemmingsplan of het geven van een mondelinge reactie kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Omgeving in het gemeentehuis, telefoonnummer 0512-581234.

 

 

Naar boven