Instellen Eénrichtingsverkeer Dingspellaan Zuidlaren

Logo Tynaarlo

Zaaknummer: 717787

VERKEERSBESLUIT

 

Gelet op:

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het raadsbesluit van de gemeente Tynaarlo van 17 november 1998, waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten door de raad aan het college is gedelegeerd, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen;

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daarvoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

Op grond van artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer ingevolge het plaatsen en verwijderen van borden model E4 zoals bedoeld in Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het plaatsen en verwijderen van onderborden moet geschieden krachtens een verkeersbesluit;

Op grond van artikel 14 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer wordt de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, tweede en derde lid van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer, in dit verkeersbesluit tot uitdrukking gebracht.

Overwegingen:

Dat er vanaf 1 januari 2020 wordt lesgegeven in de zuidvleugel van het Harens Lyceum aan basisschool de Lichtkring, omdat hun eigen gebouw wordt gerenoveerd;

Dat in verband met het halen en brengen van de kinderen de verkeersdruk zal toenemen in de Dingspellaan;

Dat de Dingspellaan een smalle weg is, waar je elkaar moeilijk kunt passeren;

Dat er parkeerplaatsen worden aangelegd in de Dingspellaan, waardoor er meer verkeersbewegingen gaan plaatsvinden;

Doelstellingen:

Uit het oogpunt van veiligheid en doorstroming, welke worden genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet, eerste lid, onder a, wordt de veiligheid door het instellen van éénrichtingsverkeer in de Dingspellaan in Zuidlaren vergroot;

Ook wordt het beschermen van weggebruikers en passagiers welke wordt genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet, tweede lid, onder b, door het instellen van éénrichtingsverkeer in de Dingspellaan in Zuidlaren bevorderd;

Daarnaast wordt het in stand houden van de weg en het bruikbaar houden daarvan, welke worden genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet, derde lid, onder c, door het instellen van éénrichtingsverkeer in de Dingspellaan in Zuidlaren verbeterd.

 

Vries, 11 november 2019

Namens het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo

De heer JanHenk Kuiper

manager Gemeentewerken

Besluiten:

• Het instellen van éénrichtingsverkeer in de Dingspellaan in Zuidlaren, de rijrichting wordt Julianalaan > Hofakkers, d.m.v. het plaatsen van de borden:

 

- C02 (Eenrichtingweg, in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee)

 

- C03 (Eenrichtingweg)

 

- C04 links (Eenrichtingsweg)

 

• De hierboven genoemde verkeersmaatregel treedt niet eerder in werking dan nadat de borden C02, C03 en C04 van de bijlage van her Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 zijn aangebracht.

 

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg geplaagd over de handhaafbaarheid van het verkeersbesluit met de verkeersadviseur van de Politie Drenthe.

Mandaatbesluit:

Op grond van het besluit van Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo de dato 1 januari 2016 is de heer JanHenk Kuiper, manager gemeentewerken, gemandateerd door het college dit verkeersbesluit te tekenen.

 

Publicatie:

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de elektronische Staatscourant (https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant) conform artikel 26 van het Besluit administratieve bepalingen van het wegverkeer.

Inwerkingtreding:

Het besluit treedt zes weken na de dag van bekendmaking in werking.

 

Bezwaar

Op grond van het bepaalde in de algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken na de dag waarop het verkeersbesluit is gepubliceerd tegen bovengenoemd besluit schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA Vries. Het indienen van het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een belanghebbende er veel belang bij heeft dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzieningsrechter van de rechtbank.

Het verzoek om voorlopige voorziening schorst niet direct de werking van het besluit. Het besluit blijft in ieder geval in werking tot dat op het verzoek is beslist. Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening, brengt de rechtbank griffierecht in rekening.

 

 

 

Naar boven