Vaststelling bestemmingsplan ‘Dopsloot – 2019’ en hogere waarde geluidhinder

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 31 oktober 2019 het bestemmingsplan ‘Dopsloot – 2019’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan biedt een planologische regeling voor de realisatie van 70 sociale huurwoningen langs de Dopsloot aan de Lambertus Huisengastraat. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. De ID-code van het vastgestelde plan is NL.IMRO.0439.BPDOPSLOOT2019-va01. Tevens heeft het college een hogere waarde geluidhinder vastgesteld.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde geluidhinder liggen met ingang van 15 november t/m 30 december 2019 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is ook te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen de ontwerpbesluiten naar voren te brengen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemd beroepsorgaan via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op de besluiten. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Naar boven