Horst aan de Maas, vastgesteld bestemmingsplan Veegplan (14-11-2019)

Logo Horst aan de Maas

BEKENDMAKING

Vastgesteld bestemmingsplan “Veegplan” (NL.IMRO.1507.HMVEEGPLAN2019-BPV1)

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Veegplan” (NL.IMRO.1507.HMVEEGPLAN-BPV1) ter inzage ligt, zoals dit door de gemeenteraad op 29 oktober 2019 is vastgesteld.

Op 19 december 2017 is het bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas vastgesteld. Voor een aantal ontwikkelingen in het buitengebied van Horst aan de Maas zijn aanvragen ingediend. Daarnaast is in de praktijk gebleken dat als gevolg van voortschrijdende inzichten en particuliere wensen verschillende kleine aanpassingen van het bestemmingsplan wenselijk zijn. Om deze correcties door te voeren, is het veegplan opgesteld. Het veegplan vormt een herziening op het bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van 15 november 2019 gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de website www.officiëlebekendmakingen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Binnen 6 weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl).

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

1. die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

2. die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

3. die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling de Ruimte, Team Omgeving, tel. (077)477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 14 november 2019

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

drs. R.F.I. Palmen, burgemeester

drs. J. van der Noordt, secretaris

 

Naar boven