Vaststelling wijzigingsplan Engweg 23, Laren

Logo Laren

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat zij het ‘Wijzigingsplan Engweg 23’ (NL.IMRO.0417.LRNEngweg23-Va01) op 22 oktober 2019 hebben vastgesteld.

Inhoud plan

Er is verzocht om het bouwvlak aan de Engweg 23 te verplaatsen en te positioneren op de plek van een bestaand zwembad aan de rechterkant van het perceel. Het nieuwe bouwvlak wordt ook t.o.v. de weg naar achteren verschoven, zodat er een aaneengesloten en samenhangend woonerf aan de straat- en linkerkant van het perceel ontstaat. De bestaande woning en twee bijgebouwen aan de linkerkant worden gesloopt om meer openheid en doorzicht binnen het perceel en naar het aangrenzende landschap te creëren. Het ontwerpplan is van 12 augustus 2019 tot en met 22 september 2019 ter inzage gelegd en zijn er geen zienswijzen naar voren gebracht.

Inzage

Het vastgestelde plan ligt vanaf 12 november 2019 - gedurende zes weken - tot en met 23 december 2019 ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De balie werkt uitsluitend op afspraak. Ook kunt u het plan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het ontwerpplan zijn geen zienswijzen ingediend en is het plan ongewijzigd vastgesteld. Daarom mogen alleen diegenen die kunnen aantonen daartoe niet in de gelegenheid te zijn geweest om eerder zienswijze in te dienen, tegen dit plan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het raadsbesluit op te schorten moet - naast het indienen van een beroepsschrift - een voorlopige voorziening aangevraagd worden, indien er sprake is spoed. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

In werkingtreding

Het plan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort tot het moment waarop op het verzoek is beslist.

Laren, 12 november 2019

Naar boven