Verkeersbesluit het aanwijzen van elektrische laadplaats in Grunoplantsoen te Bunnik

Logo Bunnik

 

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bunnik

Overwegin gen ten aanzien van het besluit

Situatie:

Bevoegdheid:

Artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994.

De Grunoplantsoen is in beheer en eigendom bij de gemeente Bunnik.

 

Grondslag:

Artikel 15 Wegenverkeerswet en artikel 12 BABW.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 moet er een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Aanleiding

Doordat het gebruik van elektrische voertuigen toeneemt ontvangt de gemeente aanvragen voor het installeren van laadpalen voor elektrische auto’s.

In het vastgestelde gemeentelijke duurzaamheidsprogramma ’Duurzaam Bunnik’ heeft de gemeente aangegeven elektrische vervoer te willen faciliteren.

Een bewoner van de Grunoplantsoen heeft een verzoek ingediend voor een elektrische laadpaal voor zijn auto. Deze bewoner beschikt niet over parkeergelegenheid op eigen terrein en voldoet daarmee aan de gemeentelijke regels om in aanmerking te kunnen komen voor een laadpaal. Om deze laadpaal ook voor andere gebruikers zo goed mogelijk aan te wenden, worden twee parkeerplaatsen in de nabijheid van de woning van de aanvrager gereserveerd, voor het opladen van elektrische voertuigen.

 

Belangen

 

Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag:

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade evenals de gevolgen voor milieu, zoals bedoeld in de Wet milieubeheer;

het bevorderen van doelmatig of zuinig energiegebruik.

 

 

Een aantal bewoners van de Grunoplantsoen ervaren een hoge parkeerdruk. Om die reden wordt de elektrische laadpaal in de Grunoplantsoen aangelegd. Verder heeft de gemeente liever de laadpalen op een centraal gelegen locatie, waar de laadpalen beter bereikbaar en zichtbaarder zijn.

Vanuit het algemeen belang van de bewoners en de gemeente is er besloten om twee parkeerplaatsen te reserveren ten behoeve van het opladen van elektrische auto’s in de nabijheid van de Grunoplantsoen 1.

 

Politieadvies

In overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie, district Midden Nederland. De politie stemt in met de maatregelen. (advies d.d. 7-11-2019)

 

BESLUIT

Het college heeft besloten tot:

  • Het aanwijzen twee parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto’s aan de Grunoplantsoen door middel van het plaatsen van bord E08 (parkeerplaats voor opladen elektrische voertuigen) met een onderbord waarbij pijlen aangeven voor welke parkeervakken dit geldt (BE04b) in overeenkomstig de bij dit besluit gevoegde tekeningen zie figuur 1 en 2.

 

 

Odijk, 8 November 2019,

Namens Burgemeester en wethouders van Bunnik,

 

de heer W. Overbeek

Afdelingshoofd Fysiek Domein

Bezwaarmogelijkheid

Tegen dit besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer informatie over dit besluit, bel dan met de gemeente. Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken is verzonden. Daarmee voorkomt u dat we uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Het bezwaarschrift bevat in ieder geval:

- uw naam en adres;

- datum en handtekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaarschrift tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld datum en kenmerk van dit besluit vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar maakt.

 

Machtiging bij vertegenwoordiging

Als iemand anders u vertegenwoordigt, is het nodig om een door u ondertekende machtiging bij het bezwaarschrift te voegen.

 

Digitaal indienen bezwaarschrift

Het bezwaarschrift kunt u ook indienen met het webformulier (‘bezwaarschriftformulier’) via onze website www.bunnik.nl. Dit formulier kunt u vinden bij het onderwerp ‘online regelen’ op onze website. Voor deze wijze van indienen heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

 

Voorlopige voorziening aanvragen

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een bezwaarschrift heeft ingediend. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht.

 

Het postadres is:

Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen

Postbus 16005

3500 DA Utrecht.

 

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht, hiervoor dient u te beschikken over een DigiD. Op de genoemde site is hierover meer informatie te vinden.

 

Kosten voorlopige voorziening

Voor een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Meer informatie hierover krijgt u van de griffie van de rechtbank.

 

 

 

Naar boven