Vaststelling Bestemmingsplan Reigersborg Zuid V en hogere grenswaarde Spoorweglawaaiplan Reigersborg Zuid V Hoogkarspel

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken het volgende bekend.

Op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 oktober 2019 het ontwerp bestemmingsplan ‘Reigersborg Zuid V’ gewijzigd vastgesteld.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder

Burgemeester en wethouders van Drechterland hebben op 6 september 2019 het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Spoorweglawaaiplan “Reigersborg Zuid V”, ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Reigersborg Zuid V’ biedt ruimte voor een nieuwe woonwijk in Hoogkarspel met ca. 128 woningen in diverse categorieën (vrijstaande woningen, tweekappers, rij- en hoekwoningen, appartementen).

Het plan ligt ten zuiden van de Streekweg, aansluitend aan de westzijde van het plan Reigersborg Zuid IV. De wijk is ingericht met water en groen en wordt aan de westzijde afgerond met een bospark.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De dubbelbestemming Archeologie in artikel 10 van het plan is voor het grootste gedeelte verwijderd.

Ter inzage

Dit plan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder ter inzage vanaf 14 november tot en met 25 december 2019. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0498.BPRBZV-VG01.

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 Hoogkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon: 0228-532532 of via www.drechterland.nl. 

Beroep

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder gezamenlijk en gelijktijdig met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan. 

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, evenals een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend. 

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

  

Naar boven