Ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 3, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 5 november 2019 het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche3 met de daarbij horende stukken vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpuitwerkingsplan  en planbegrenzing

Het bestemmingsplan voor het grootstedelijk gebied IJburg tweede fase is vastgesteld op 20 mei 2009 en biedt het juridisch planologisch kader voor de ontwikkeling van onder meer Centrumeiland. Voor Centrumeiland geldt de bestemming ‘Gemengd 1- Uit te werken’ (artikel 15), welke het college verplicht het bestemmingsplan door middel van een uitwerkingsplan nader in te vullen. Het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 3 dient als toetsingskader bij het verlenen van omgevingsvergunningen voor de ontwikkeling van de blok 6, 9 en 13, waar woningen en deels maatschappelijke voorzieningen zijn toegestaan. Het plangebied ligt aan de noordzijde van Centrumeiland. Voor de exacte begrenzing wordt verwezen naar de verbeelding.

Terinzagelegging

Het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 3 ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 14 november 2019 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

  • Stadsloket Stadhuis, Amstel 1 te Amsterdam

  • Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatkade 2 Amsterdam 

Alle stadsloketten zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.M1906BPGST-OW01

Het plan is raadpleegbaar via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan Centrumeiland tranche 3 naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpuitwerkingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, dhr. J. de Rijke (06-24268704)

 Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 13 november 2019

burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven