Verlenging beroepstermijn vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling Treekerweg 5

Logo Leusden

Op de website van de gemeente Leusden stonden verkeerde tekeningen met betrekking tot de inritvergunning. Daarnaast is bijlage 2 ‘kavelpaspoort’ van de toelichting op het bestemmingsplan vervangen. De bijlage geeft de juiste situatie van de inrit weer. In verband met deze omissie hebben wij besloten de termijn van bezwaar te verlengen tot en met 23 december 2019.

Burgemeester en wethouders van Leusden maken bekend, dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    het door de gemeenteraad op 26 september 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Treekerweg 5;

  • 2.

    het door het college van burgemeester en wethouders op 16 juli 2019 vastgestelde verkeersbesluit ‘verkeersmaatregelen Treekerweg 5, en;

  • 3.

    het door het college van burgemeester en wethouders op 15 oktober 2019 verleende omgevingsvergunning ‘verbreden inrit Treekerweg 5’. 

Coördinatieregeling

Met de coördinatieregeling is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk en gelijktijdig worden doorlopen. De raad heeft op 27 september 2018 besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor dit project. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders omtrent het verkeersbesluit en de omgevingsvergunning.

 

Ter inzage legging

Alle besluiten met bijbehorende stukken, inclusief de ambtshalve wijzigingen, liggen met ingang van donderdag 17 oktober tot en met maandag 23 december 2019 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis. Het omgevingsloket is geopend op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

 

Vanaf 17 oktober 2019 zijn de stukken ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

 

Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in te zien op de landelijke website:

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.161-0401

 

Toelichting

Bestemmingsplan

Treekerweg 5 betreft een voormalige boerderij. Met de bestemmingsplanwijziging wordt uitvoering gegeven aan de gemaakte afspraken in het Convenant Den Treek Henschoten. Hierin is afgesproken dat op het voormalige agrarische bouwvlak aan de bestaande bedrijfswoning een woonbestemming wordt toegekend. Daarnaast wordt, in ruil voor de sloop van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing op het perceel zelf en op andere locaties binnen het landgoed, de bouw van één extra woning nabij Treekerweg 5 mogelijk gemaakt.

 

Wijziging

Ambtshalve zijn een aantal aanpassing aangebracht, zoals o.a. aanpassing van de cultuurhistorische aanduiding. Op de plankaart is de aanduiding ‘karakteristiek’ abusievelijk op de boerderijwoning opgenomen in plaats van op de voormalige veeschuur. De eigenaar van de woonboerderij is akkoord met de aanpassing. De aanpassingen zijn ondergeschikt van aard en zijn opgenomen in de bijlage ambtshalve aanpassingen.

 

Een overzicht van de wijzigingen is in te zien in de bijlage ‘ambtshalve wijzigingen’. Deze ligt samen met de overige stukken ter inzage.

 

Verkeersbesluit ‘verkeersmaatregelen buurtschap Bavoort’ (uitbreiding 30 km-gebied)

Tegen het verkeersbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het verkeersbesluit is ongewijzigd vastgesteld.

 

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voorziet in de aanleg van een uitrit ten behoeve van de nieuwe woning. Tegen het ontwerpbesluit is een zienswijze ontvangen. De zienswijze geeft het college aanleiding de inrit te verleggen.

 

Wijziging

Naar aanleiding van de zienswijzen wordt de inrit circa 14 meter naar het noorden verplaatst.

 

Beroep

De beroepstermijn voor de gecoördineerde besluiten begint op de dag na het ter inzage leggen van het vastgestelde bestemmingsplan, dat is dus op donderdag 17 oktober 2019. In verband met de verlenging van de beroepstermijn kan beroep worden ingediend tot en met maandag 23 december 2019.

 

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht en tegen de gewijzigde omgevingsvergunning. Beroep instellen tegen het verkeersbesluit is niet mogelijk.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

 

Naar boven