Verkeersbesluit verplaatsen gehandicapten parkeerplaats van Middelweg 80 naar 83.

Logo Uitgeest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegend:

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 moeten verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap.

Motivering:

 

Om een betere verdeling te creëren van het aantal gehandicapte parkeerplaatsen in de omgeving;

De functie die aanwezig is op middelweg 81C heeft ook behoefte aan een gehandicapte parkeerplaats;

De parkeerdruk in de omgeving is groot, waardoor de kans is dat er geen parkeergelegenheid binnen de loop afstand vrij is;

rond nummer 80 zijn momenteel 3 gehandicapte parkeerplaatsen die nu veel al foutief gebruikt worden.

BESLUIT

Aangenomen moet worden dat in de nabijheid van het woon adres geen vrije parkeerplaats te vinden is. Het realiseren van de gehandicapten parkeerplaats zal ten koste gaan van een openbare parkeerplaats in de directe omgeving van nummer 81C. Op grond van vorenstaande overwegingen besluit burgemeester en wethouder om door het plaatsen van het verkeersbord E6 uit bijlage 1 van het RVV 1990, een gehandicapten te realiseren ter hoogte van Middelweg 83. De gehandicapte parkeerplaats ter hoogte van Middelweg 80 wordt opgeheven door het verwijderen van bord 6E.

 

Uitgeest 11-11-2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest

Namens deze,

Wouter Peters

Medewerker verkeer, afdeling Civiele Werken en Verkeer

In overleg met de politie zoals bedoeld in artikel 24 van het BABW, heeft plaatsgevonden. Hier heeft de politie aangegeven dat zij positief adviseren over het verkeersbesluit.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit ­kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken bij de burgemeester van Uitgeest, Middel­weg 28, Uit­geest, 1911 EG, door middel van het indienen van een gedagte­kend en gemotiveerd ondertekend bezwaar­schrift. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

U kunt de voorzieningenrechter bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR, verzoeken om een voorlopige voor­ziening, als u van mening bent, dat, gelet op alle belangen, onmid­dellijke spoed dit noodzakelijk maakt; hiervoor zijn griffie­rechten verschuldigd. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar heeft aangetekend.

Een verzoekschrift tot voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven