Ontwerp bestemmingsplan - Thematische herziening Grootschalig grondverzet

Logo West Maas en Waal

U kunt het ontwerp bestemmingsplan Thematische herziening Grootschalig grondverzet inzien en hierop reageren

Van 14 november tot en met 25 december 2019 is dit bestemmingsplan in te zien. Binnen deze termijn kunt u een zienswijze geven. Het plan is ten opzichte van het voorontwerp bestemmingsplan niet gewijzigd.

 

Een zienswijze kan mondeling of schriftelijk

Voor een mondelinge zienswijze belt u met de heer Van Mil of de heer Megens via 14 0487. Wilt u schriftelijk reageren dan schrijft u een brief. Die richt u aan de gemeenteraad, Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen. U geeft in uw reactie in ieder geval aan over welk onderdeel van het bestemmingsplan uw zienswijze gaat. En u ondertekent uw zienswijze.

 

Wat regelt dit bestemmingsplan?

Wij willen plannen die gaan over grootschalig grondverzet goed kunnen beoordelen. Dit zijn activiteiten waarvoor een ontgrondingsvergunning van de provincie nodig is. Daarom hebben we in april 2019 het stappenplan Grootschalig grondverzet vastgesteld. In dit stappenplan hanteren wij een "nee, tenzij"-grondhouding ten aanzien van initiatieven voor grootschalig grondverzet. Deze "nee, tenzij"-benadering heeft in dit bestemmingsplan een juridisch-planologische vertaling gekregen met een verbod op grootschalig grondverzet. Het bestemmingsplan gaat over het hele grondgebied van de gemeente, met uitzondering van de dorpen en bedrijventerreinen.

 

Waar kunt u het plan inzien?

Het bestemmingsplan kunt u inzien tijdens de openingstijden bij het Klantcontactcentrum van het gemeentehuis. U vindt het plan ook op onze website www.westmaasenwaal.nl.

 

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

De secretaris, de burgemeester,

P.G. Arissen V.M. (Vincent) van Neerbos

 

Naar boven