Instellen van de blauwe zone noordzijde Scheepmakershaven in Oud-Beijerland

Logo Hoeksche Waard

 

Burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard,

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW)

de bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard tot het nemen van verkeersbesluiten, als bedoeld in het eerste lid sub d. van artikel 18 van de Wegenverkeerswet;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Om bezoekers van winkels en voorzieningen gelegenheid te bieden om op die momenten dat de parkeerdruk hoog is op loopafstand te kunnen parkeren is het gewenst om de parkeervakken aan de noordzijde van de Scheepmakershaven t.h.v. nr. 2  alleen voor kort parkeren te reserveren. Dit bereiken wij met het instellen van een parkeerschijfzone met een maximale duur van maximaal 30 minuten voor 6 parkeervakken ;

dat de genoemde wegen en weggedeelten in beheer zijn bij en gelegen binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Hoeksche Waard;

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zuid-Holland Zuid over dit verkeersbesluit.

Motivering

Dat het wenselijk is om  de parkeerschijfzone in te stellen aan de noordzijde van de Scheepmakershaven t.h.v. nr. 2  in Oud-Beijerland. Binnen de blauwe zone kunnen bezoekers maximaal 30 minuten achtereen parkeren. Met het instellen van een parkeerschijfzone ontstaat voldoende roulatie voor bezoekers van winkels en voorzieningen. De maatregel draagt bij aan een klantvriendelijk en gastvrij centrum.

BESLUIT

In te stellen de parkeerschijfzone (blauwe zone) op de 6 parkeervakken aan de noordzijde van de Scheepmakershaven t.h.v. nr. 2  in Oud-Beijerland door het plaatsen van verkeersborden RVV 1990, model E10zb met een maximum parkeertijd van 30 minuten.

Het aanbrengen van een doorgetrokken blauwe streep op de betreffende 6 parkeervakken, waarbinnen maximaal 30 minuten achtereen geparkeerd mag worden e.e.a. volgens de bijgevoegde situatietekening.

Maasdam, 28 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard,

Namens deze,

André Elsenaar

senior medewerker Verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Is onze beslissing niet duidelijk of bent u het er niet mee eens? Of heeft u informatie waar wij geen rekening mee hebben gehouden? Bel dan met team Openbare Ruimte. U bereikt hen op 14 0186 en via info@gemeentehw.nl.

Bent u het nog niet eens met deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Dit doet u door een brief te sturen aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden: uw naam en adres; de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening); omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de reden van bezwaar; een ondertekening met naam en handtekening. Graag ontvangen wij naast bovengenoemde gegevens uw telefoonnummer en e-mailadres. Aan het behandelen van uw bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

Het indienen van een bezwaarschrift stelt het besluit niet uit. Een bezwaarschrift heeft namelijk geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit nu al geldt. Wilt u het besluit vanwege de spoedeisendheid laten uitstellen, dan kunt u een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is ingediend. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

Naar boven