Ontwerpbestemmingsplan ‘Boerhaavewijk’, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Boerhaavewijk NL.IMRO.0392.BP9120014-on01.

Het plangebied beslaat een groot deel van Boerhaavewijk, een wijk in het noordoostelijke deel van het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem. Het plangebied wordt aan de zuidwestzijde begrensd door de Amerikaweg, aan de noordzijde door Boerhaavelaan(N232), aan de oostzijde door het Krekelpad en aan de zuidzijde door de Aziëweg. De Poort van Boerhaave-Damiate locatie met de Boerhaavekliniek en de locatie van het voormalige LJC College behoren niet tot het plangebied. Het plangebied in het noordwesten wordt begrensd door de Louis Pasteurstraat en het Zuster Rebelpad.

Doel

Ontwerpbestemmingsplan

Hoofddoel van het bestemmingsplan is het actualiseren en vervangen van een deel van het huidige bestemmingsplan Schalkwijk voor het gebied Boerhaavewijk. Er wordt daarom een nieuw bestemmingsplan voorbereid voor dit gebied. Met de actualisatie wordt het bestemmingsplan gedigitaliseerd en is sprake van een actueel juridisch-planologisch kader.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Boerhaavewijk met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Haarlem organiseert voor belangstellenden een inloop informatiebijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen. Er zal geen plenair gedeelte worden gehouden.

De inloop informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 19 november 2019, 19:00-20:00 in Wijkcentrum de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98 Haarlem

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen indienen inzake het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan digitaal via het emailadres bestemmingsplannen@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. mevr. L.M. Baas. Uw zienswijze moet voorzien zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 5479. (b.g.g. op tel. 023-14023). Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Mocht u bezwaar hebben tegen het publiceren van uw naam dan moet u dit aangeven bij het indienen van uw zienswijze.

Voor meer informatie: https://www.haarlem.nl/bestemmingsplan-boerhaavewijk/

Naar boven