Verkeersbesluit instellen stopverbod Rodezand

Logo Oudewater

Nummer: 19i.03074

 

Burgermeester en wethouders van Oudewater,

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

Artikel 18, lid 1 onder d van de WVW 1994, waarin het college van burgemeester en wethouders het bevoegd gezag is voor het nemen van dit verkeersbesluit en dat deze bevoegdheid op grond van het mandaatbesluit van 1 september 2013 is gemandateerd aan de verkeerskundig beleidsadviseur van het team realisatie en beheer;

Overwegende dat:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens.

Op grond van artikel 14 van het BABW wordt de plaatsing van onderborden, zoals bedoeld in artikel 8, lid 2 en 3 van het BABW, in het betrokken verkeerbesluit tot uitdrukking gebracht.

Uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Is het gewenst om:

Op het kruispunt van de Rodezand met de Noorder-Kerkstraat, een stopverbod in te stellen.

Motivering

Aan het eind van de Rodezand en op het kruispunt met de Noorder-Kerkstraat zetten weggebruikers met regelmaat hun voertuigen stil of worden voertuigen geparkeerd. Dit belemmert de doorgang voor hulpdiensten. Het is daarom niet wenselijk dat hier voertuigen stil staan. Om die reden is het gewenst om hier een stopverbod in te stellen.

 

Belangenafweging

De maatregel heeft tot doel ervoor te zorgen dat hulpdiensten makkelijk en snel op locatie kunnen zijn, zonder daarbij belemmerd te worden door stilstaande voertuigen.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie. Het advies over dit besluit is positief.

B E S L U I T E N:

Het instellen van een stopverbod op het kruispunt van de Rodezand met de Noorder-Kerkstraat, door het plaatsen van gele doorgetrokken streep zoals bedoeld in artikel 23 van het RVV 1990;

De in dit besluit genoemde verkeerstekens te plaatsen zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening;

 

Oudewater, 07-11-2019

Namens burgemeester en wethouders van Oudewater,

M. Bouwman

Beleidsadviseur Verkeer

Team Realisatie en beheer

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 100, 3420 DC Oudewater. Tevens kan de indiener van een bezwaarschrift gedurende dezelfde termijn de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht verzoeken om een voorlopige voorziening.

Naar boven