Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij Bollenhof 1 tot 33.

Logo Uitgeest

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegend:

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Op grond van artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 moeten verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de Provincie of een waterschap.

Motivering:

 

een bewoner van Bollenhof 4 heeft verzocht een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij de woning te realiseren;

middels keuring is gebleken dat de aanvrager een zeer beperkte loopafstand heeft en niet zonder begeleiding kan in verband met diverse aandoeningen;

de aanvrager is in het bezit van een geldige bestuurders gehandicaptenparkeerkaart;

de parkeerdruk nabij de woning hoog is, waardoor de kans groot is dat er geen parkeergelegenheid binnen de loopafstand vrij is.

BESLUIT

De belanghebbende is voor het aanwijzen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken getoetst. Aangenomen moet worden dat in de nabijheid van het woonadres geen vrije  parkeerplaats te vinden is. Het gebruik van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is alleen voorbehouden voor het voertuig met het desbetreffende kenteken. Het realiseren van de gehandicaptenparkeerplaats zal ten koste gaan van een openbare parkeerplaats.

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit burgemeester en wethouder om door het plaatsen van het verkeersbord E6 met het onderbord OB309 met daarop het kenteken, van bijlage 1 van het RVV 1990, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 77-GXX-2 aan te wijzen Bollenhof 1 tot 33 Uitgeest.

Alle hierboven genoemde verkeersborden en tekens zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Uitgeest 06-11-2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Uitgeest

Namens deze,

Wouter Peters

Medewerker verkeer, afdeling Civiele Werken en Verkeer

In overleg met de politie zoals bedoeld in artikel 24 van het BABW, heeft plaatsgevonden. Hier heeft de politie aangegeven dat zij positief adviseren over het verkeersbesluit.

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit ­kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken bij de burgemeester van Uitgeest, Middel­weg 28, Uit­geest, 1911 EG, door middel van het indienen van een gedagte­kend en gemotiveerd ondertekend bezwaar­schrift. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

U kunt de voorzieningenrechter bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR, verzoeken om een voorlopige voor­ziening, als u van mening bent, dat, gelet op alle belangen, onmid­dellijke spoed dit noodzakelijk maakt; hiervoor zijn griffie­rechten verschuldigd. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar heeft aangetekend.

Een verzoekschrift tot voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven