Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro “Buitengebied 1998, Schoolweg 1”

Logo Westerwolde

Burgemeester en wethouders van Westerwolde maken bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan “Buitengebied 1998, Schoolweg 1” ter inzage ligt. Door het wijzigingsplan wordt de horecabestemming van het perceel Schoolweg 1 in Veelerveen gewijzigd in een woonbestemming.

Gewijzigde vaststelling

Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld. De toelichting en de regels zijn in geringe mate gewijzigd, zodat het plan volledig in overeenstemming is met de Omgevingsverordening provincie Groningen 2016.

Ter inzage

Het vastgestelde plan en de bijbehorende stukken liggen vanaf 7 november 2019 ter inzage tot het einde van de beroepstermijn:

  • 1.

    tijdens de openingsuren in de gemeentehuizen in Sellingen en Wedde;

  • 2.

    digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder planidentificatienummer NL.IMRO.1950.WZ1902-vs01) en/of op de gemeentelijke website (www.westerwolde.nl/plannen-procedure).

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met de medewerkers van de Afdeling Ruimte, te bereiken via het telefoonnummer 0599 - 320220. 

Beroep

Tegen de gewijzigde vaststelling van het wijzigingsplan kan beroep worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door:

  • 1.

    een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren te brengen;

  • 2.

    een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijziging die bij de vaststelling in het plan is doorgevoerd.

Het beroep moet binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. 

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn.  

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven