Verbod om stil te staan Tonselsedreef (P2)

Logo Harderwijk

Corsa reg.nr.: GEN19h0007296 / h190094188

 

Burgemeester en wethouders van Harderwijk zijn op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd om verkeersbesluiten te nemen.

De directeur Domein Ruimte is namens burgemeester en wethouders van Harderwijk bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op grond van het mandaatbesluit gemeente Harderwijk 2015, zoals is vastgesteld op 23 december 2014, onder nummer: 14.00821 met het recht tot het verlenen van ondermandaat.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aan de Tonselsedreef, nabij winkelcentrum Drielanden, is parkeerterrein P2 gelegen. Hierop sluit het laad- en losdok van de winkels in het winkelcentrum aan. Op sommige momenten is het laad- en losdok bezet. De volgende vrachtwagen moet wachten totdat het laad- en losdok weer vrij is, alvorens hij kan laden dan wel lossen.

Op de rijbaan van de Tonselsedreef is voldoende ruimte beschikbaar voor vrachtverkeer dat moet wachten totdat het laad- en losdok vrij is.

In de praktijk wordt bovenstaande wachtruimte vaak niet of onvoldoende benut. Vrachtverkeer rijdt door en stelt zich op nabij de Aldi. Dit levert onoverzichtelijke verkeers- en parkeersituaties op. Tevens veroorzaakt dit overlast bij de boven wonende bewoners van de appartementen.

Vanwege de ervaren overlast en de onveilige en onwenselijke verkeers- en parkeersituaties die ontstaan, is een verbod om stil te staan - ook wel stopverbod genoemd - noodzakelijk.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In dit besluit gaat het om de gele doorgetrokken streep .

Uit het oogpunt van:

- het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu;en

-is het noodzakelijk om de voorgestelde maatregel(en) te nemen.  

Artikel 24 van het BABW vereist dat er voor het nemen van het verkeersbesluit overleg wordt gepleegd met de gemandateerde verkeersadviseur van politie Oost-Nederland, district Noord en Oost-Gelderland.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen, wordt besloten om een verbod om stil te staan in te stellen aan de Tonselsedreef ter hoogte van nummer 349 (parkeerterrein P2), aan de noordwestzijde van het parkeerterrein, voor zover gelegen tussen de Triasgracht en het laad- en losdok van winkelcentrum Drielanden, en dit aan te geven middels het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep op de trottoirband, conform bijgevoegde tekening.

Harderwijk, 6 november 2019

Namens burgemeester en wethouders,

mevrouw M.M. Bijker

directeur Domein Ruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u bij het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk gemotiveerd bezwaar maken tegen dit besluit als u belanghebbende bent. U dient uw bezwaarschrift uiterlijk zes weken na de datum van bekendmaking op de elektronische Staatscourant van http://www.officielebekendmakingen.nl/ te sturen naar:

Burgemeester en wethouders gemeente Harderwijk

p/a secretariaat Bezwaarschriftencommissie Postbus 1 3890 AA  ZEEWOLDE.

Het maken van bezwaar heeft geen schorsende werking (zie art. 6:16 Awb). De indiener van het bezwaar heeft echter wel de mogelijkheid om een voorlopige voorziening bij de rechtbank te vragen (bijvoorbeeld schorsing).

Naar boven