Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Eikenlaan 5 en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Soest

 

Algemeen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad op 10 oktober 2019 het bestemmingsplan Eikenlaan 5 heeft vastgesteld.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan maakt het juridisch-planologisch mogelijk om een twee-onder-een-kapwoning te bouwen aan de Eikenlaan 5. In het besluit hogere grenswaarden zijn hogere waarden bepaald ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Soesterbergsestraat. Het vaststellen van een hogere grenswaarde voor deze woningen voldoet aan het gemeentelijk beleid ten aanzien van hogere grenswaarden, zoals is vastgelegd in de Nota geluidbeleid 2012.

 

Ter inzage bestemmingsplan Eikenlaan 5

Het bestemmingsplan Eikenlaan 5 en de daarbij behorende stukken liggen van 31 oktober 2019 tot en met 11 december 2019 ter inzage bij Idea Soest (Willaertstraat 49.

 

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis. Het inzien van het ontwerpbestemmingsplan bij het Omgevingsloket kan alleen op afspraak. Een afspraak kan gemaakt worden via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 60 93 411. Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

 

Digitaal raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien via:

www.ruimtelijkeplannen.nl : https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0342.BPSOE0052-0301

Op de gemeentelijke viewer kunt u het plan inzien via de volgende link: https://0342.ropubliceer.nl/?phID=63A4EBFB-4616-49F3-B91C-3C8D53BAE929

Voor professioneel gebruikt kunt u de bestanden hier downloaden: https://digitaleplannen.nl/0342/63A4EBFB-4616-49F3-B91C-3C8D53BAE929

 

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPLG0028-0301.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

 

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het genomen besluit geldt, dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en

iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de ABRvS, op bovenstaand adres.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven