Bekendmaking Verkeersbesluit Julianakanaal, Maas, Verbindingskanaal

8 november 2019

RWS-2019/38677

Scheepvaartverkeerswet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Bij besluit van 8 november 2019 met nummer RWS-2019/38677 is een Verkeersbesluit zoals bedoeld in artikel 1, lid 1 van het Besluit administratieve bepalingen scheepvaartverkeer genomen.

Het betreft het met ingang van 8 november 2019 plaatsen en verwijderen van verkeerstekens conform bijlage 7 van het Binnenvaartpolitiereglement ten behoeve van het aan de linkerzijde en rechterzijde van het Julianakanaal tussen km 2,8 en km 12,9 instellen van ontmoetingsverboden voor schepen die langer zijn dan 110 meter en een grotere diepgang hebben dan 3 meter, alsmede aan de linkerzijde en rechterzijde van de rivier de Maas ter hoogte van km 11,0 en het Verbindingskanaal in het Bossche Veld ter hoogte van km 0,8 voor het instellen van een meldplicht op een marifoonkanaal.

Terinzagelegging

Het besluit, ligt vanaf 8 november 2019, voor een periode van zes weken, op werkdagen ter inzage op het adres:

  • Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Ceramique 125, 6221 KV Maastricht.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag na bekendmaking, tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, afdeling Werkenpakket, postbus 2232 te 3500 GE Utrecht.

De indiener van het bezwaarschrift kan in het bezwaarschrift verzoeken om rechtstreeks beroep bij de administratieve rechter. Indien ik met een dergelijk verzoek instem, kan de bezwaarprocedure op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht worden overgeslagen en zend ik het bezwaarschrift onverwijld door aan de bevoegde rechter.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de rechtbank binnen het rechtsgebied waarvan de indiener zijn woonplaats heeft. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is eveneens een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw M. Pleijers-Onnou, afdeling Vergunningverlening (06-51366062).

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, P.A.M. Smeets

Naar boven