Kennisgeving van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat van 4 februari 2019, nr. DE/19 273 92 over de start van een openbare voorbereidingsprocedure conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht inzake een wijziging van het Nationaal Frequentieplan

Inleiding en achtergrond

Het Nationaal FrequentiePlan is het bestemmingsplan voor het radiospectrum waarop de daadwerkelijke frequentieverdeling is gebaseerd. Het Nationaal Frequentieplan c.q. de nationale frequentietabel deelt het Nederlandse radiospectrum op in een uitgebreide tabel van frequentiebanden en specificeert per band welk gebruik is toegelaten. Deze activiteit noemen we het bestemmen van frequenties voor radiodiensten. Ook vermeldt de frequentietabel per band op welke wijze deze beschikbaar wordt gesteld.

Wettelijk kader

Het Nationaal Frequentieplan vindt zijn grondslag in artikel 3.1 van de Telecommunicatiewet. Het Nationaal Frequentieplan is een besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht, waarop een voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is op grond van artikel 3.3 Telecommunicatiewet. Het ontwerpbesluit Nationaal Frequentieplan wordt ter inzage gelegd om eenieder de gelegenheid te bieden opmerkingen over het besluit in te dienen en de frequentietabel te controleren op de correcte vermelding van rechten.

Ontwerpbesluit

De analoge vergunningen (FM) voor kavels B05, B28, B29 en B34 zijn ingetrokken. Vanuit het oogpunt van doelmatig ethergebruik is het wenselijk om deze kavels opnieuw te verdelen, met een verplichting tot digitalisering. Om het mogelijk te kunnen maken om de FM-kavels B28 en B34 te veilen met een definitieve koppeling in allotment 6B van de bovenregionale kavel, net als kavel B29, wordt het Nationaal Frequentieplan aangepast.

Reageren

Dit wijzigingsbesluit ligt gedurende de termijn van zes weken ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 73, 2594 AC, Den Haag.

Eenieder kan van 6 februari 2019 tot en met 20 maart 2019 zijn zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken via de website www.internetconsultatie.nl

Gelieve in uw reactie aan te geven of deze openbaar mag worden gemaakt, dan wel dat u wenst dat deze vertrouwelijk wordt behandeld; u kunt ook aangeven alleen bepaalde delen van uw reactie vertrouwelijk te houden.

U kunt ook een schriftelijke reactie per post sturen naar:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Directie Digitale Economie

t.a.v. mevrouw M.A. Theuerzeit

kamer A Zuid 3

Postbus 20401

2500 EK Den Haag

Indien u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, dient u dit uiterlijk 4 maart 2019 kenbaar te maken door een e-mail te sturen naar m.a.theuerzeit@minez.nl, onder vermelding van de namen van de personen die een mondelinge zienswijze wensen te geven alsmede van de namen van de personen die anderszins aanwezig zullen zijn. Indien u een ander (rechtspersoon, natuurlijke persoon) vertegenwoordigt, wordt u verzocht om per post of e-mail documenten mee te sturen waaruit blijkt dat u bevoegd bent om die ander te vertegenwoordigen. U ontvangt per e-mail een uitnodiging voor een afspraak. De afspraak voor het naar voren brengen van de zienswijze zal tijdens de zienswijzetermijn in Den Haag plaatsvinden. Partijen worden niet in elkaars aanwezigheid gehoord, om uitwisseling van concurrentiegevoelige informatie te voorkomen.

Naar boven