Ontwerp bestemmingsplan ‘Diesterbaan 49’, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 31 oktober 2019 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 11 december 2019, bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Diesterbaan 49’ met bijbehorende toelichting en het ontwerp vaststellingsbesluit. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Ligging plangebied en strekking bestemmingsplan ‘Diesterbaan 49’

Het bestemmingsplan voorziet in het omzetten van de bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch Bedrijf’ en de bestemming ‘Agrarisch met waarden – Natuur- en landschapswaarden’ naar de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Natuur’ met de functieaanduiding ‘bostuin’ op de locatie Diesterbaan 49.  

 

Raadplegen, indienen zienswijze

Het ontwerp bestemmingsplan met het ontwerp raadsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPDiesterbaan49-ON01.

 

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (31 oktober 2019 tot en met 11 december 2019) kunnen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken door eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 232. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het plan. De zienswijzen betrekking hebbende op het ontwerp bestemmingsplan zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad zijn besluit heeft genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan ‘Diesterbaan 49’ kan door belanghebbenden beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen, is het op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan is ingediend.

 

Weert, 30 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Weert,

M.J.M. Meertens

gemeentesecretaris,

A.A.M.M. Heijmans

burgemeester,

Naar boven