Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Schakenbosch’

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Schakenbosch’ ter inzage liggen.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt aan de Veursestraatweg (N447), tussen de bebouwde kom van Leidschendam en de Duivenvoordecorridor. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de jeugdinrichting Schakenbosch, het sportpark Kastelenring en de spoorlijn Leiden – Den Haag. De zuidzijde wordt begrensd door de Veursestraatweg.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het terrein van de voormalige GGZ-instelling Schakenbosch aan de Veursestraatweg in Leidschendam heeft al enige tijd geleden zijn oorspronkelijke functie verloren. Inmiddels is een plan ontwikkeld om dit terrein hoogwaardig en duurzaam te ontwikkelen tot een aantrekkelijke groene woonomgeving met ruimte voor maatschappelijke – en overige functies. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan “Beheersverordening 2017 Leidschendam-Voorburg”. Met het nieuw te maken bestemmingsplan “Schakenbosch” wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Inhoud ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting:

  • 1.

    vanwege de Veursestraatweg op de gevels van twee nieuw te bouwen woningen;

  • 2.

    vanwege de spoorlijn Leiden – Den haag op de gevels van tien nieuw te bouwen woningen;

de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor betreffende nieuw te bouwen woningen moet daarom ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan “Schakenbosch” een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het ontwerpbesluit voor het vaststellen van deze hogere waarden is bij het ontwerpbestemmingsplan gevoegd.

Termijn van inzage ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen ter inzage van vrijdag 15 november 2019 tot en met vrijdag 27 december 2019.

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.schakenbosch-ON01;

• op de gemeentelijke website www.lv.nl/bestemmingsplannen;

• een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg Ontwerpbestemmingsplan ‘Schakenbosch’ / zaaknummer 476883 Postbus 1005 2260 BA LEIDSCHENDAM

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Schakenbosch’.

- een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en

- uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Heijnen van de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan een belanghebbende een schriftelijke zienswijze indien bij:

Het college van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Schakenbosch’/ zaaknummer 476883

Postbus 1005

2260 BA LEIDSCHENDAM

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

- uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Schakenbosch’.

- een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluit en

- uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre van de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Op donderdag 28 november 2019 vindt er een inloopavond plaats over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ‘Schakenbosch’. U bent tussen 19:00 uur en 20:30 uur van harte welkom in het kerkgebouw van de Hulp- en Heilkerk op Schakenbosch, Veursestraatweg 185 in Leidschendam.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 13 november 2019

 

Naar boven