Wijzigingsplan Westdijk 50 Heinenoord, gemeente Hoeksche Waard

Logo Hoeksche Waard

 

Op 17 oktober 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders van de (voormalige) gemeente Binnenmaas (hierna: het college) het wijzigingsplan ‘Westdijk 50 Heinenoord’ vastgesteld. Dit plan maakt het mogelijk om een extra bedrijfsgebouw te realiseren ten noorden van de bestaande bedrijfsbebouwing van het agrarisch bedrijf op het perceel Westdijk 50. Tegen dit wijzigingsplan is een beroepschrift ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Toepassen bestuurlijke lus

In de uitspraak van 31 oktober 2018 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de zogenaamde bestuurlijke lus toegepast (afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht). Dit betekent dat het college de opdracht heeft gekregen om artikel 3 van de regels van het wijzigingsplan aan te passen, zonder dat hiervoor de procedure voor het wijzigingsplan opnieuw gedaan hoeft te worden. Hieraan is gehoor gegeven.  

 

Opnieuw vaststellen wijzigingsplan

Op 18 december 2018 heeft het college besloten om het wijzigingsplan opnieuw vast te stellen en daarbij wijzigingen aan te brengen ten opzichte van het op 17 oktober 2017 vastgestelde wijzigingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op artikel 3 van het wijzigingsplan. In dit artikel zijn nu bepalingen opgenomen welke toezien op het verplicht in stand houden van de landschappelijke inpassing en op de aard van de aan te brengen beplanting. Daarnaast is paragraaf 2.4 van de toelichting van het wijzigingsplan daarop aangepast.

 

Ter inzage leggen van het wijzigingsplan

Het gewijzigde wijzigingsplan ligt met ingang van 4 februari 2019 tot en met 17 maart ter inzage. Het wijzigingsplan is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-code ‘NL.IMRO.1963.WPHNDWestdijk50-VG02’. Wanneer u het wijzigingsplan in een gemeentehuis of servicepunt wilt inzien adviseren wij u vooraf een afspraak te maken met een medewerker van het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

 

U kunt beroep instellen tegen dit besluit

Bent u het nog niet eens met deze beslissing? Dan kunt u gedurende de ter inzage termijn een beroepschrift indienen. Dit doet u door een brief te sturen aan:

Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Een beroepschrift kan worden ingediend door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het eerder vastgestelde wijzigingsplan zijn aangebracht. Er kan geen beroep worden ingesteld tegen de overige ongewijzigde onderdelen.

 

In uw beroepschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden:

  • naam en adres van de indiener;

  • de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de reden van beroep;

  • een ondertekening met naam en handtekening.

 

Degene die eerder beroep heeft ingesteld tegen het besluit van 17 oktober 2017 hoeft dat niet opnieuw te doen voor zover het beroep betrekking heeft op de ongewijzigd gebleven planonderdelen.

 

   

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het wijzigingsplan via een voorlopige voorziening

Het wijzigingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Wilt u het besluit vanwege de spoedeisendheid laten uitstellen, dan kunt u een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen. De voorlopige voorziening stuurt u naar: De voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

 

Wanneer een belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

 

Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook beroep is ingediend. Voor de behandeling van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

 

 

Vragen?

Voor vragen over het wijzigingsplan kunt u terecht bij mevrouw S. Voskamp, te bereiken via het telefoonnummer 088 - 647 14 75.

 

 

Naar boven