Ontwerp bestemmingsplan “Berltsum - Hemmemawei tussen 1 en 3 ”

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van Waadhoeke maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 25 oktober 2019 tot en met  5 december 2019 voor een ieder ter inzage ligt: het ontwerpbestemmingsplan “Berltsum - Hemmemawei tussen 1 en 3”.

Omschrijving van het plangebied

Het plangebied is geregeld in het bestemmingsplan Berltsum Wier, dat is vastgesteld op 7 december

2017. Hierin is het plangebied bestemd als 'Dienstverlening'. Binnen deze bestemming zijn de gronden bestemd voor gebouwen ten behoeve van dienstverlening met de daarbij behorende wegen en paden, parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen, tuinen, erven en terreinen waterlopen en bouwwerken geen gebouwen zijnde. Inmiddels is dit perceel kadastraal gesplitst en is de initiatiefnemer van plan om van de noordelijke kavel, gelegen tussen Hemmemawei 1 en 3, een woonkavel te maken met ruimte om één vrijstaande woning te realiseren. Dit is echter niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan. Om deze ontwikkeling een passende juridisch-planologische regeling te bieden, is het opstellen van een nieuw bestemmingsplan noodzakelijk. Het voorliggende plan voorziet hierin.

Inzien en/of digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan kan op de volgende manier worden ingezien:

Inzien kan bij de bezoekersbalie in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt het ontwerpbestemmingsplan bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 13:00 uur, ’s middags op afspraak en op donderdag tot 20:00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl. De IMRO code van het plan is NL.IMRO.1949.BPBerltsumHW-ONT1.

Heeft u vragen?

Voor informatie over het ontwerpbestemmingsplan of de procedure kunt u bellen met de afdeling Omgeving, 0517 380380. Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan?

Dan kunt u uw mening geven. Formeel heet dit  ”een zienswijze indienen”. Tot en met 6 december 2019 kan een ieder een zienswijze kenbaar maken. U leest hierna hoe u een zienswijze kunt indienen. U kunt op twee manieren reageren: bij voorkeur schriftelijk óf in een gesprek.

Dat kan schriftelijk via mail op info@Waadhoeke.nl  of via een brief aan burgemeester en wethouders van Waadhoeke, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Heeft u liever een gesprek? Dan kunt u uiterlijk één week voor afloop van de termijn een afspraak maken met de ambtenaar die het bestemmingsplan behandelt.

Vervolg na tervisielegging

Na beoordeling van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad een besluit moeten nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Mocht het bestemmingsplan worden vastgesteld, dan is het mogelijk om beroep in te stellen bij de Raad van State. Met een publicatie in de Staatscourant en op de website www.overheid.nl (onder tabblad ‘gemeenteblad’) brengen wij u tegen die tijd op de hoogte. U kunt alleen beroep instellen tegen de mogelijke vaststelling van het bestemmingsplan, als u een zienswijze heeft gegeven over het ontwerpbestemmingsplan. In een beroepsprocedure geldt daarnaast dat u belanghebbende moet zijn.

Franeker, 24 oktober 2019

 

Naar boven