Aanwijzen onverplicht fietspad Lage Boeschoterweg tussen Hooiweg en Oude Nijkerkerweg te Garderen

Logo Barneveld

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld

 

Verkeersmaatregelen:

Langs de Lage Boeschoterweg tussen de Hooiweg en de Oude Nijkerkerweg te Garderen wordt een onverplicht fietspad aangewezen door het plaatsen van de borden G13 en G14.

 

Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de volgende wet en regelgeving:

* Artikel 15, eerste lid WVW 1994. Hierin staat vermeld dat een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing van aangewezen verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod onstaat of wordt verwijderd. In artikel 12 BABW staat voor werlke verkeerstekens dit geldt.

* Artikel 15, tweede lid WVW 1994. Hierin staat vermeld dat maatregelen op of aan de weg geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

* Artikel 18, eerst lid WVW 1994. Hieruit wordt afgeleid dat het gemeentebestuur bevoegd is tot het nemen van dit besluit.

* Artikel 24 BABW. Hierin staat vermeld dat er overleg moet plaatsvinden met de korpschef van de betreffende politieregio.

* De mandaatregeling Gemeente Barneveld, vastgesteld op 21 juli 2014. Het nemen van verkeersbesluiten is hierin gemandateerd aan het afdelingshoofd van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur.

 

17 oktober 2019

Barneveld

De Onderstaande belangen uit artikel 2 WVW 1994 zijn de basis voor het verkeersbesluit:

* het verzekeren van de veiligheid op de weg(lid 1, sub a)

*het beschermen van weggebruikers en passegiers (lid 1, sub b)

*het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (lid 1 , sub c)

* het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1, sub d)

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

* De Lage Boeschoterweg vormt een belangrijke schakel in de verbinding van fietsverkeer tussen Garderen en Voorthuizen.

* Het oude fietspad langs de Lage Boeschoterweg waarvan de functie onverplicht fietspad in 2015 is ingetrokken , wordt hersteld en voorzien van een nieuwe halfverharding.

* De rijbaan en het fietspad worden fysiek gescheiden door reeds aanwezige paaltjes te vervangen door nieuwe exemplaren.

* Aanleiding voor dit besluit is dat Plaatselijk Belang Garderen op de gemeenteraad van Barneveld geinformeerd hebben naar mogelijkheden om dit pad op te knappen . Het college van Burgemeester en wethouders heeft, naar aanleiding hiervan besloten over te gaan tot herstel.

* Conform artikel 24 BABW heeft er overleg plaats gevonden met de politie. Die kan instemmen met het voorgenomen verkeersbesluit.

* De Lage Boeschoterweg is gelegen buiten de bebouwde kom van Garderen en is in eigendom en beheer bij de gemeente Barneveld.

* Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant waarbij belanghebbenden de mogelijkheid hebben om binnen 6 weken een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld te dienen.

 

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld. U dient te vermelden tegen welk besluit u bezwaar maakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Arnhem verzoeken een voorlopge voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

 

 

Naar boven