Definitieve besluiten Wet Bescherming Antarctica, Rijkswaterstaat

Aanvraag Rederij Bark Europa

Op 25 juni 2019 heeft Rederij Bark Europa een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied. De aangevraagde activiteit betreft het ondernemen van 4 commerciële toeristische reizen met het zeilschip de bark ‘Europa’ naar het Antarctisch gebied. Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerde Gebied zal worden bezocht, historische locaties als ook enkele stations. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 15 december 2019 tot en met 16 maart 2020.

Aanvraag Tecla Sailing

Op 22 juli 2019 heeft Tecla Saling een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet bescherming Antarctica ingediend voor het verrichten van handelingen in het Antarctisch gebied. De aangevraagde activiteit betreft het ondernemen van 2 commerciële toeristische reizen met het zeilschip ‘Tecla’ naar het Antarctisch gebied. Tijdens de expedities zullen verscheidene landingen worden gemaakt, waarbij een Speciaal Beheerd Gebied zal worden bezocht en enkele historische locaties. De vergunning wordt aangevraagd voor de periode 2 januari 2020 tot en met 2 maart 2020.

Definitieve beschikkingen

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben op 25 oktober 2019 aan beide aanvragers vergunning verleend. De beschikkingen zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen. Aan de vergunningen zijn beperkende voorschriften verbonden ter bescherming van het Antarctisch gebied.

Reageren

De vergunningen liggen ter inzage van 30 oktober 2019 tot en met 10 december 2019 op het kantoor van Rijkswaterstaat Zee en Delta, Lange Kleiweg 34 te Rijswijk (Z.H.).

U kunt als belanghebbende tegen deze besluiten beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met de ingang van de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt. Dit betekent dat het indienen van een beroepschrift mogelijk is tot en met 10 december 2019. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit.

Naar boven