Ontwerpbestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ te Nieuwe Wetering

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken het navolgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ te Nieuwe Wetering ter inzage.

Locatie en projectinhoud

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt het Derde Tuinbouwgebied van een actueel planologisch juridisch kader voorzien. Het primaire doel van het voorliggende plan is voldoen aan de actualiseringsplicht uit de Wet ruimtelijke ordening. Bovendien moet voldaan worden aan de digitaliserings- en standaardiseringseisen die aan bestemmingsplannen worden gesteld. De in het plangebied gerealiseerde (en vergunde) bouwplannen, waaraan door middel van afwijkingsprocedures, postzegelbestemmingsplannen, uitwerkings- en/of wijzigingsplannen onherroepelijke medewerking is verleend, zijn integraal in voorliggend ontwerpbestemmingsplan opgenomen. Het integreren van deze verschillende plannen draagt bij aan de uniforme regeling die voor het plangebied Derde Tuinbouwgebied gewenst is.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ ligt met ingang van donderdag 24 oktober 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Op afspraak kunt u deze documenten komen inzien. Maak een afspraak via https://afspraken.kaagenbraassem.nl/internetafspraken voor het inzien van stukken. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de ID NL.IMRO.1884.BPDERDETUINBOUW19-ONT1

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Derde Tuinbouwgebied 2019’ bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt, in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M. van der Weide Cezarini of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, email: info@kaagenbraassem.nl

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, woensdag 23 oktober 2019

 

Naar boven