Bestemmingsplan “Woonwagenerf Basil Scarfflaan” Herwijnen (vastgesteld), gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 24 oktober 2019 ligt, op grond van artikel 3.9a, lid 1, Wet ruimtelijke ordening (Wro), bij het klantencontactcentrum in het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken (tot en met 4 december 2019) ter inzage het ten opzichte van het ontwerp, ongewijzigd vastgestelde bestem-mingsplan “Woonwagenerf Basil Scarfflaan”, Herwijnen, gemeente West Betuwe. Ook ligt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan ter inzage.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak inzien bij het klantencontactcentrum in het gemeente-huis te Geldermalsen (adres Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt deze dienst via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.BpHERBasilSlaan-VSG1.

Toelichting

Voor een locatie aan de Basil Scarfflaan in Herwijnen is een bestemmingsplan voorbereid die voorziet in de realisatie van twee woonwagenstandplaatsen. Deze woonwagenstandplaatsen zijn bedoeld ter vervanging van de standplaatsen aan de Strobbel te Herwijnen die als gevolg hiervan worden ontmanteld.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 4 december 2019) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestem-mingsplan;

  • 2.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening, wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

23 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente West Betuwe.

Naar boven